ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο ο κατάδικος Γεωργιάδης – Καταρρέει ο οργανισμός του μετά από 25 ημέρες απεργίας πείνας

Στο νοσοκομείο ο κατάδικος Γεωργιάδης – Καταρρέει ο οργανισμός του μετά από 25 ημέρες απεργίας πείνας

Δεν μεταπείθεται, ο 57χρονος ισοβίτηςΚυριάκος Γεωργιάδης, ο οποίος κατέρχεται οριστικά σε απεργία πείνας από τον περασμένο μήνα. Αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας του ήταν να καταλήξει εσπευσμένα στο Γενικό Νοκοσομείο Λευκωσίας, μετά από εντολή της διεύθυνσης των Φυλακών.

Ο Γεωργιάδης, διαμαρτύρεται  για την απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Επ’ Αδείας, να απορρίψει την αίτηση του για αποφυλάκιση, που καταχωρήθηκε το 2013.

Χθες επισκέφθηκαν τον κρατούμενο, ο αδελφός και η αδελφή του, οι οποίοι σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος,  επιχείρησαν να τον πείσουν να τερματίσει την διαμαρτυρία του, ενώ δέχθηκε επίσκεψη και από τον δικηγόρο του, Αχιλλέα Δημητριάδη.

Ο κρατούμενος εξεταζόταν καθημερινά από τον γιατρό των Φυλακών, ο οποίος έκρινε ότι ο οργανισμός του καταρρέει, γι’ αυτό με πρωτοβουλία και της διεύθυνσης, ζητήθηκε να γίνει μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 57χρονος ο οποίος ζούσε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, μετά την δολοφονία του εραστή της συζύγου του και απόπειρα δολοφονίας της ιδίας, όταν τους έπιασε στα πράσα στο κρεβάτι,.

Εξέτισε 17 χρόνια της ποινής του στις ΗΠΑ, ενώ το 2012 μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, αφού πρώτα του είχε απονεμηθεί χάρη από την αμερικανική δικαιοσύνη, λόγω καλής συμπεριφοράς. Το αίτημα όμως που κατέθεσε στην Κύπρο  για αποφυλάκιση του το 2013, απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν συμπλήρωσε 25 χρόνια φυλάκιση, όπως προνοείται από τη νομοθεσία για καταδίκες  σε δις ισόβια.

Με βάση τους όρους της συνθήκης μεταφοράς κρατουμένων από χώρα σε χώρα,  θα έπρεπε να τηρηθούν οι όροι της ποινής του κρατούμενου, συμπεριλαμβανομένης και της χάρης που τους απονέμεται, πράγμα που αποδέχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, στην περίπτωση του Γεωργιάδη.

Μάλιστα σε έκθεση της, η Επίτροπος Διοικήσεως υπέδειξε ότι ο 57χρονος θα έπρεπε να είχε απολυθεί από τις φυλακές, τέλη Οκτωβρίου 2012.

Η Γενική Εισαγγελία, στα χέρια της οποίας βρίσκεται το θέμα, έκρινε ότι δεν δικαιολογείται η αποφυλάκιση του στο παρόν στάδιο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top