ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Εν να πεθάνεις» έγραφαν στον Πενταρά – Με δίδυμη κάρτα της Νοτίου Αφρικής ενεργούσαν οι τρείς ύποπτοι

«Εν να πεθάνεις» έγραφαν στον Πενταρά – Με δίδυμη κάρτα της Νοτίου Αφρικής ενεργούσαν οι τρείς ύποπτοι

Εντατικές έρευνες διενεργούνται για την υπόθεση απειλών κατά του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου, Νίκου Πενταρά.

Μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεωδόρου, οι δύο αστυνομικοί που έχουν συλληφθεί ηλικίας 41 ετών έχουν τεθεί από χθες Κυριακή 15 Αυγούστου σε διαθεσιμότητα, ενώ σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου αναμένεται να οδηγηθούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για αίτημα προσωποκράτησης του από το ΤΑΕ Πάφου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κ. Πενταράς δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του από το 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021. Οι έρευνες της υπόθεσης οδήγησαν στα ίχνη 55χρονου Κύπριου, ο οποίος είναι γνωστό πρόσωπο στις Αρχές για σωρεία αδικημάτων που αφορούσαν υποστατικά και επιχειρήσεις του, για τις οποίες υπήρχαν διάφορα πρόστιμα εναντίον του, τα οποία δεν διευθετούσε, έχοντας ως αποτέλεσμα να εκδοθούν εναντίον του αρκετά εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο 55χρονος θεωρούσε ως υπαίτιο της συνεχούς αναζήτησης του από τις Αρχές τον κ. Πενταρά, έτσι ήρθε σε επαφή με τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι επίσης είχαν διαφορές με τον Αστυνομικό Διευθυντή για θέματα που αφορούσαν τις μεταθέσεις τους σε διάφορες θέσεις. Οι τρείς τους είχαν τον ίδιο στόχο…

Όπως ανάφερε αστυνομική πηγή στην ιστοσελίδα μας, τα μηνύματα που λάμβανε στο κινητό του ο κ. Πενταράς έλεγαν πως θα πεθάνει («εν να πεθάνεις) και πως θα τον βρούν πεθαμένο σε διάφορα σημεία («εν να σε έβρουν…». Τα μηνύματα αυτά μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι αποστέλλονταν από δίδυμη κάρτα της Νοτίου Αφρικής και κάποια από αυτά ήταν από τοποθεσία της Αφρικής και άλλα από την Πάφο. Όπως ανάφερε στην μαρτυρία του ο 55χρονος, μερικά από αυτά τα έστελνε ο ίδιος και τα υπόλοιπα ο 41χρονος αστυνομικός, εναντίον του οποίου διερευνώνται αδικήματα απειλής βίας, γραπτών απειλών, διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας, αποστολής υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων κ.α.

Όσο αφορά τον δεύτερο αστυνομικό ηλικίας επίσης 41 ετών, φέρεται να έδινε πληροφορίες στον 55χρονο σχετικά με έρευνες και υποθέσεις που τον αφορούσαν, χωρίς ωστόσο να αποστέλλει τα εν λόγω απειλητικά μηνύματα στον κ. Πενταρά. Ο 41χρονος διερευνάται για αδικήματα παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος κ.α.

Στο παρόν στάδιο γίνονται εξετάσεις επί των κατασχεθέντων τεκμηρίων για να διαπιστωθεί από ποια συσκευή στέλνονταν τα εν λόγω μηνύματα, ενώ θα ζητηθεί και η άρση τηλεφωνικών δεδομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top