ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άναυδος ο Γεν. Εισαγγελέας με τις ευθύνες που του ρίχνει ο Προδρόμου για τη δίωξη του καθηγητή Γαβριήλ – «Ζήτησε τη νομική μας γνωμάτευση»

Άναυδος ο Γεν. Εισαγγελέας με τις ευθύνες που του ρίχνει ο Προδρόμου για τη δίωξη του καθηγητή Γαβριήλ – «Ζήτησε τη νομική μας γνωμάτευση»

Το μπαλάκι πίσω στον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου ρίχνει ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, δηλώνοντας έκπληκτος με τα όσα άκουσε.

«Είναι με κάποια έκπληξη που άκουσα τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, καθώς επίσης και τις δηλώσεις που λέχθηκαν από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας» τόνισε ο κ. Σαββίδης σχετικά με τα όσα δήλωσε το πρωί ο κ. Προδρόμου για τη δίωξη του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Προδρόμου είχε αναφέρει ότι δεν είναι ζήτημα που αφορά τον ίδιο και πως η απόφαση ο καθηγητής να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο κ. Σαββίδης από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι τα θέματα πειθαρχικών διαδικασιών δεν αφορούν την Νομική Υπηρεσία. «Δεν παίρνουμε εμείς πολιτικές αποφάσεις για έναρξη ή αναστολή οποιασδήποτε πειθαρχικής διαδικασίας. Για να καταλάβει και ο κόσμος τι εννοώ. Μπορεί κάποια πράξη ή κάποια ενέργεια, τυπικά και αυστηρά μέσα στο πλαίσιο κανονισμών να εμπίπτει σε πειθαρχικές ευθύνες ή άλλες. Δεν σημαίνει ότι αυτό οδηγεί αυταπόδεικτα στην έναρξη διαδικασίας. Υπάρχει διακριτική ευχέρεια στο αρμόδιο Σώμα να αποφασίσει για έναρξη ή ανάκληση οποιασδήποτε διαδικασίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα ποινικών ευθυνών είναι δικό μας, ξεκαθάρισε ο Εισαγγελέας. Το θέμα των πειθαρχικών ευθυνών είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας το οποίο επέλεξε να κάνει πειθαρχική διαδικασία. Ζήτησε νομική γνωμάτευση και την έλαβε από εμάς», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top