ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη βάση αρχών θα τοποθετηθεί ο ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας

Στη βάση αρχών θα τοποθετηθεί ο ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας

Στη βάση αρχών πρόκειται να λάβει ο ΔΗΣΥ την απόφαση του σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ- Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται στη Βουλή προς επικύρωση, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας Μπόρις Χουμένιουκ.

Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό για μια συμφωνία στο Κυπριακό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ είπε ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη Βουλή προς επικύρωση η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, υποδεικνύοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα εξετάσει το θέμα στη βάση αρχών και αναφέροντας ότι αυτή είναι και η σχετική διαβεβαίωση προς τον Πρέσβη αλλά και το λαό της Ουκρανίας.

«Σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει πολύ σημαντικές σχέσεις, οικονομικές πολιτικές και άλλες, με τη Ρωσία, πρέπει να διαχωρίσουμε τα δύο ζητήματα», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι ο ΔΗΣΥ θα λάβει τη σχετική του απόφαση στη βάση αρχών και στη βάση της θετικής στάση του κόμματος σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της ΕΕ.

Ανέφερε ακόμη ότι στο πλαίσιο της συνάντησης από την πλευρά του ΔΗΣΥ επισημάνθηκε ότι για την Κύπρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναβαθμιστούν περαιτέρω οι σχέσεις Κύπρου – Ουκρανίας και πως ειδικότερα στο ζήτημα των οικονομικών συναλλαγών, οικονομικών και φορολογικών σχέσεων, είναι σημαντικό να υπάρξει μια αίσια κατάληξη σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία που επιζητείται.

Ανέφερε καταλήγοντας, ότι στο τέλος αυτού του μήνα θα επισκεφτεί την Κύπρο αντιπροσωπεία της Ουκρανίας στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων που διεξάγονται και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα υπάρξει μια ευνοϊκή κατάληξη και για τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας και για όλα τα άλλα παρεμφερή θέματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top