ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ένα διπλοκάμπινο και νομίζουν μπορούν να μπαίνουν στους ποταμούς - Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πυροσβεστών

Έχουν ένα διπλοκάμπινο και νομίζουν μπορούν να μπαίνουν στους ποταμούς - Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πυροσβεστών

Όλο και αυξάνονται οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας σε άτομα που εγκλωβίζονται σε ποταμούς με τα οχήματα τους.

Μάλιστα σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής ξέσπασε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς για άλλη μία φορά οδηγός προσπάθησε να διασχίσει ποταμό με το όχημα του. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: “Ως πότε η Π.Υ θα προειδοποιεί; Ακόμα μία διάσωση ατόμου στην προσπάθεια του να διασχίσει με το όχημα του τον ποταμό Σκαρφό στην Επαρχία Πάφου. Ελπίζουμε να ανακοινώνουμε πάντοτε αίσια κατάληξη, όπως και αυτή τη φορά. Μπράβο στην ομάδα διάσωσης Πάφου”.

Για τα περιστατικά διάσωσης μίλησε στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” ο τέως Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας τονίζοντας ότι το κύριο πρόβλημα που προκαλεί τους εγκλωβισμούς των οδηγών είναι ότι υπερεκτιμούν τις ικανότητες τους και τα μέσα που διαθέτουν (οχήματα).

Το σκεπτικό όπως φαίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αφού διαθέτουν διπλοκάμπινο ή οχήματα 4χ4, τότε μπορούν να μπαίνουν σε ποτάμια, υποτιμώντας τη δύναμη του χειμάρρου και ότι το έδαφος αλλοιώνεται.

Απέναντι στις πλημμύρες, τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα ξεκαθάρισε ο κ. Τράγκολας, σε αντίθεση με τις πυρκαγιές που μπορούν να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα.

Ο τέως Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε σε διασώσεις που σημειώθηκαν στο παρελθόν με μερικές από αυτές να θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές των πυροσβεστών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top