ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάμερες τροχαίας και από τους δήμους – Αυτά τα αδικήματα θα ελέγχουν

Κάμερες τροχαίας και από τους δήμους – Αυτά τα αδικήματα θα ελέγχουν

Κάμερες στους δρόμους θέλουν και οι δήμοι με σκοπό να ελέγχουν τους δρόμους που έχουν υπό την ευθύνη τους για τροχαίες παραβάσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σε χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος χθες Τρίτη 01 Φεβρουαρίου, έδωσε την έγκριση για την λειτουργία καμερών σε όσους δρόμους το επιθυμούν, για συγκεκριμένα ωστόσο αδικήματα.

Να σημειωθεί ότι το πιο πάνω θέμα προέκυψε μετά τη λειτουργία του τμήματος της λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία, το οποίο ανακατασκευάστηκε στη βάση του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας και τα παρατράγουδα με τους οδηγούς να παραβλέπουν τον σχεδιασμό της και να παρανομούν.

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός έγινε αφού ζήτησε ο Δήμος Λευκωσίας τον έλεγχο του συγκεκριμένου Τμήματος με κάμερες, με σκοπό να συζητηθεί και να εξεταστεί το θέμα της τοποθέτησης συστήματος φωτοεπισήμανσης από τους δήμους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καρούσου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται η τροποποίηση της νομοθεσίας, ενώ ανέφερε επίσης ότι θα δοθεί εξουσία στους δήμους να ελέγχουν συγκεκριμένους δρόμους τους με κάμερες.

Αποφασίστηκε όπως η Ένωση Δήμων επεξεργαστεί με τους νομικούς της συμβούλους προσχέδιο νομοθεσίας που να ρυθμίζει το ζήτημα. Το σχέδιο θα σταλεί εντός δύο μηνών και στη συνέχεια θα εξεταστεί από το υπουργείο Μεταφορών μαζί με τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να σταλεί στη Βουλή για ψήφιση. Με το νομοσχέδιο θα δίδεται η εξουσία στους δήμους να χρησιμοποιούν τις κάμερες για συγκεκριμένους δρόμους και για παραβάσεις που εμπίπτουν σήμερα στην Περί Δήμων νομοθεσία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι κάμερες θα μπορούν να καταγράφουν παραβάσεις σε λεωφορειολωρίδες, για χρήση δρόμων από μη εξουσιοδοτημένα οχήματα, για παράνομη στάθμευση κ.ά. όχι όμως για ταχύτητα ή άλλες παραβάσεις οι οποίες σήμερα ελέγχονται από την Αστυνομία στη βάση άλλης νομοθεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top