ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αλλεργίες…δεν κάνουν διακοπές – «Να εκπαιδευτεί το ανοσιακό μας σύστημα στα μικρόβια…»    

Οι αλλεργίες…δεν κάνουν διακοπές – «Να εκπαιδευτεί το ανοσιακό μας σύστημα στα μικρόβια…»      

Για τις αλλεργίες της άνοιξης και του καλοκαιριού μίλησε ο Αλλεργιολόγος, Κωνσταντίνος Πίτσιος στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Τα αλλεργικά νοσήματα που μας απασχολούν άνοιξη και καλοκαίρι είναι κυρίως η αλλεργική ρινίτιδα και άσμα», είπε συγκεκριμένα.  

«Αυτά τα νοσήματα συνδέονται και με άλλα όπως τροφική αλλεργία, με ατοπική δερματίτιδα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, σημείωσε πως τα παιδιά που εμφανίζουν άσθμα με τα πρώτα κρυολογήματα είναι και τα παιδιά που είναι πιο πιθανόν να εμφανίσουν και τις εαρινές καλοκαιρινές αλλεργίες.

«Αυτά τα παιδάκια τα προσεγγίζουμε συνήθως με αναλύσεις στο αίμα γιατί είναι δύσκολο να τους κάνουμε αλλεργικά τεστ. Η θάλασσα στα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια μπορεί να μας κάνει κνίδωση. Μπορεί να βγούμε να είμαστε κατακόκκινοι. Η έκθεση στον ήλιο σε ακάλυπτα σημεία κάνει αυτή την κοκκινίλα με τη φαγούρα.  Αυτές οι αντιδράσεις αντιμετωπίζονται μόνο με αντισταμινικό», ανέφερε ο Αλλεργιολόγος.  

Όσο αφορά τη βασική θεραπεία των αλλεργιών που επισήμανε στην αρχή ο κύριος Πίτσιος, τόνισε πως  «βασική θεραπεία είναι να αφήσουμε τα παιδιά στη φύση, να μην τα έχουμε συνέχεια με απολυμαντικά. Το ανοσιακό μας σύστημα αν εκπαιδευτεί στα μικρόβια και απαντήσει στις ουσίες αυτές, γίνεται πιο δυνατό στο να αντιμετωπίζει μικρόβια»

«Είναι η θεωρία της υγιεινής. Όσο απομακρύνεται το παιδί από τη φύση τόσο πιο πολλές αλλεργίες κάνει», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top