LIFESTYLE

Αυτό είναι το τραγούδι που κέρδισε το α' βραβείο στο Διαγωνισμό Σύνθεσης τραγουδιού του ΡΙΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό είναι το τραγούδι που κέρδισε το α' βραβείο στο Διαγωνισμό Σύνθεσης τραγουδιού του ΡΙΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τραγούδι «Απόστολε Αντρέα μου» με συνθέτες τον Λουκά Ξενοφώντος και τον Μάριο Ναθαναήλ, στιχουργό τον Μάριο Ναθαναήλ και ερμηνευτή τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, πήρε το πρώτο βραβείο στον 22ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού τραγουδιού «Γιώργος Κοτσώνης, που προκήρυξε το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Στούντιο 3 του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, με τη συμμετοχή δέκα τραγουδιών που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, πέντε από κάθε ημιτελικό.

Το δεύτερο βραβείο πήρε το τραγούδι «Η Μάνα» με συνθέτες τον Σωκράτη Γρηγοριάδη και την Κωνσταντίνα Καναρίνη, στιχουργό τον Λουκά Α. Σκυλλουριώτη και ερμηνεύτρια την Κωνσταντίνα Καναρίνη.

Το τρίτο βραβείο πήρε το τραγούδι «Συναπάντημαν» με συνθέτη τον Θεόδουλο Παπαγεωργίου, στιχουργό τον Γιώργο Κυπριανού και ερμηνευτές την ΄Ελενα Παπαγεωργίου και τον Κυριάκο Μαρκουλή.

Το βραβείο ερμηνείας, σύμφωνα με απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, πήρε η Αννίτα Κωνσταντίνου, ερμηνεύτρια του τραγουδιού «Η ιστορία του Σταμάτη».

Στην εκδήλωση σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Ανδρέας Τρυφωνίδης και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Γιώργος Γαβριήλ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το ΡΙΚ τίμησε τον αείμνηστο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κοτσώνη για τη σημαντική και πολύχρονη προσφορά του στον πολιτισμό. Την τιμητική πλακέτα  απένειμε ο κ. Τρυφωνίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top