ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Μαρία Κολιού: Δεν είναι υπέρ στην κατάργηση της μάσκας - «Είμαι επιφυλακτική στο να τις βγάλουμε»

Δρ. Μαρία Κολιού: Δεν είναι υπέρ στην κατάργηση της μάσκας - «Είμαι επιφυλακτική στο να τις βγάλουμε»

Για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους πήρε θέση η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», δήλωσε: «Μας έστειλαν από το Υπουργείο να τοποθετηθούμε πάνω στο θέμα αυτό, τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Ο κάθε ένας από εμάς έστειλε με email τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας. Εγώ είμαι λίγο πιο επιφυλακτική στο να βγάλουμε τη μάσκα. Βλέπετε ότι πιθανόν να αυξάνονται τα περιστατικά μας. Υπάρχουν χώρες στις οποίες την έχουν επαναφέρει, όπως οι ΗΠΑ, γιατί παρουσίασαν αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων τους».

Πρόσθεσε ακόμη πως «είμαι της άποψης ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμη μερικές βδομάδες, να σταθεροποιηθούν τα κρούσματά μας. Γίνονται πολλές μεγάλες αλλαγές τώρα, έχουμε τον τουρισμό, θα λειτουργούν τα κλιματιστικά, ο κόσμος θα μπαίνει και θα συνοστίζεται σε κλειστούς χώρους, δεν θα είναι όπως την άνοιξη που είμαστε όλοι έξω ή είχαμε ανοιχτά παράθυρα και είχε καλύτερο αερισμό, οπότε προτιμώ να περιμένουμε ακόμη μερικές βδομάδες».

Ερωτηθείς γιατί βλέπουμε έξαρσης νέων ιών, η Δρ. Κολιού είπε αυτό είναι καλό ερώτημα. «Μία άποψη είναι ότι εξασθένησε το ανοσοποιητικό σύστημα μετά την νόσηση με κορωνοϊό δίνοντας χώρο σε νέες ασθένειες. Αλλά αυτό είναι μόνο μια θεωρία. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμη κάτι».

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top