ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου – Δεν ανησυχώ για την κυπριακή οικονομία

Αβέρωφ Νεοφύτου – Δεν ανησυχώ για την κυπριακή οικονομία

Δεν ανησυχώ για την κυπριακή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε σχέση με το κατά πόσο ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε στην ανάγκη για λήψη νέων μέτρων στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «την Ελλάδα ποτέ δεν την είδαμε ως ένα εμπορικό ή οικονομικό εταίρο» καθώς «είναι το ανιδιοτελές στήριγμα των διαχρονικών εθνικών μας αγώνων».

«Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μας. Η Ελλάδα περνάει μια σύγχρονη τραγωδία. Ευχόμαστε καλύτερες μέρες για την Ελλάδα» δήλωσε.

«Απεύχομαι να ζήσω μια Ελλάδα εκτός του ευρώ, εθνικά απομονωμένη και μέσα σε οικονομικές περιπέτειες» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι δεν θα στείλει μηνύματα στην Ελλάδα καθώς δεν του πέφτει λόγος και εξέφρασε τη συμπάθεια του προς τον ελληνικό λαό, προσθέτοντας ωστόσο ότι δικαιούται να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό. «Να σοβαρευτούμε επιτέλους. Με την οικονομία δεν μπορούμε να παίζουμε. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την μεταχειρίζεσαι για να σκοράρεις πρόσκαιρα επικοινωνιακούς πόντους».

«Θα ήθελα να προβληματιστούν κάποιοι. Αν με τα όσα βιώνουμε σήμερα με την κατάσταση στην Ελλάδα εισακούονταν οι φωνές κάποιων με τις πολιτικές μαγκιές εντός Κύπρου, η Κύπρος να ήταν σήμερα εκτός Μνημονίου» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι με αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα δικαιώνεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη στάση που τήρησε με το κούρεμα στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι μια ζωή σε αυτό τον τόπο όλοι προσπαθούν την αυτοδικαίωση και διερωτήθηκε αν αυτό είναι το ζητούμενο.

«Θα πούμε τις πραγματικότητες. Στην Κύπρο είχαμε μια Κυβέρνηση που ανάλαβε τις ευθύνες της, πήρε σκληρές αποφάσεις, αναγκαίες για τη σωτηρία της χώρας και παρόλο που αυτή η Κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ένας υπεύθυνος ΔΗΣΥ διατηρώντας γέφυρες με κόμματα της αντιπολίτευσης καταφέρναμε με τη συνεννόηση και λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες τους να δημιουργούμε πλειοψηφίες και να κρατούμε τη χώρα στη σωστή πορεία» είπε.

«Θα επαναλαμβάνω και δεν θα κουραστώ να το πράττω τις ευχαριστίες τόσο προς τον κυπριακό λαό που με τις θυσίες του, την υπομονή του, την καρτερικότητα του βοήθησε στο να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της χώρας, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο της αντιπολίτευσης που παρά τις ακραίες και ισοπεδωτικές καμιά φορά κριτικές τους προς την Κυβέρνηση στηρίζουν τα κρίσιμα και απαραίτητα για τη σωτηρία της χώρας νομοσχέδια» πρόσθεσε.

«Αυτός είναι ο ρόλος μας ως ΔΗΣΥ», συνέχισε, «να κρατούμε γέφυρες με τις πολιτικές δυνάμεις, να συνεννοούμαστε για το εθνικό καλό και όχι να συμπεριφερόμαστε όπως μας θέλει ο σκληρός πυρήνας των οπαδών μας που μας θέλει να συγκρουόμαστε καθημερινά για να δείχνουμε το δυναμισμό μας».

«Η χώρα μας χρειάζεται να συνθέτουμε και να βρίσκουμε πλειοψηφίες για τη σωτηρία της χώρας» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν και νέα μέτρα στην Κύπρο, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι δεν ανησυχεί για την κυπριακή οικονομία.

«Απεύχομαι να συμβεί το δυσάρεστο και να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ» είπε, εξηγώντας πως δεν ανησυχεί για την κυπριακή οικονομία «γιατί κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των αγορών, αναβαθμίστηκε η κυπριακή οικονομία και δημιουργήσαμε και το “ring fencing”».

«Είναι γι` αυτό που πρέπει να περιμένουμε προτού εξάγουμε συμπεράσματα οριστικά» είπε, αναφέροντας ότι μπορεί να ήταν βίαιος ο τρόπος που πωλήθηκαν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και ότι υπό τις συνθήκες που έγινε η πώληση δεν υπήρχε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη τιμή.

«Αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν πουλούσαμε τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τι θα συνέβαινε σήμερα στην Κύπρο» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top