ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

40.876 εγγεγραμμένοι άνεργοι – Κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 9,1%

40.876 εγγεγραμμένοι άνεργοι – Κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 9,1%

Μείωση 9,1% σε ετήσια βάση παρουσίασε στο τέλος Ιουνίου ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, ο οποίος ανήλθε σε 40.876 πρόσωπα.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη ετήσια μείωση, ύστερα από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους με -9,36% και το Μάιο όταν ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 9,35%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώνεται σε ετήσια βάση για 14ο συνεχόμενο μήνα, δηλαδή από το Μάιο του 2014.

Η μείωση αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (μείωση 1.292 ανέργων), των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (μείωση 793), του εμπορίου (μείωση 779), της μεταποίησης (μείωση 666), της εκπαίδευσης (μείωση 366) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (μείωση 703).

Κατά την ίδια περίοδο υπήρξε και αύξηση στην εγγεγραμμένη ανεργία στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 319 ανέργων) και των μεταφορών (αύξηση 273).

Σε μηνιαία βάση, ωστόσο, (Μάιος 2015, 39.672), ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παρουσίασε αύξηση 3,03%.

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούνιο 2015 μειώθηκε στα 43.352 πρόσωπα σε σύγκριση με 43.520 τον προηγούμενο μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top