ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζει» τον Φίλιππο Πατσαλή η Αστυνομία – Έκανε καταγγελία και κατέθεσε…

«Αδειάζει» τον Φίλιππο Πατσαλή η Αστυνομία – Έκανε καταγγελία και κατέθεσε…

Αδειάζει τον πρώην υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή η Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι η Αστυνομία ενήργησε αυτεπάγγελτα σε σχέση με το σατιρικό δημοσίευμα ιστοσελίδας σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν, όλες οι ενέργειες για την υπόθεση έγιναν μετά από καταγγελία του Υπουργού. Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε προφορική καταγγελία το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα έκανε και σχετική κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Αστυνομία υπάρχει δυσαρέσκεια και ερωτηματικά για τις τοποθετήσεις που έκανε στην ιστοσελίδα μας ο Φίλιππος Πατσαλής, ο οποίος θέλησε να δώσει την εντύπωση ότι ενήργησε αυτεπάγγελτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φίλιππος Πατσαλής στην ιστοσελίδα μας: «Aφήστε με ήσυχο να ζήσω τη ζωή μου»

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

«Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του κόμματος της ΕΔΕΚ, του Κινήματος των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών, για κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναφέρονται τα ακόλουθα:
O τέως Υπουργός Υγείας, κ. Φίλιππος Πατσαλής, προέβηκε σε καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, ότι σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, υπήρχε άρθρο το οποίο παρέπεμπε σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 10 Ιουλίου, η οποία ανέφερε, ότι οι λόγοι παραίτησής του είχαν σχέση με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης. Όπως είχε αναφέρει ο κ. Πατσαλής, ουδέποτε κατάρτισε τη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλαστή.
Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και αφού τον ενημέρωσε σχετικά με την καταγγελία του κ. Πατσαλή, του έδωσε την ευκαιρία να αφαιρέσει την εν λόγω δημοσίευση. Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας αρνήθηκε να το πράξει επικαλούμενος λόγους ελεύθερης έκφρασης και προβάλλοντας τον ισχυρισμό, ότι η δημοσίευση έγινε για σκοπούς σάτιρας.
Στη συνέχεια, μετά την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε σχετικά ο τέως Υπουργός Υγείας, ο οποίος ζήτησε όπως η Αστυνομία προχωρήσει στη διερεύνηση του παραπόνου και για το σκοπό αυτό, προέβη σε γραπτή κατάθεση. Κατ’ επέκταση, στη βάση εντάλματος έρευνας, που εκδόθηκε από το Δικαστήριο, η Αστυνομία προχώρησε στην παραλαβή των δύο φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, για εξετάσεις.
Η Αστυνομία από τη στιγμή που υπήρχε γραπτή καταγγελία, είχε υποχρέωση να εφαρμόσει το Νόμο, να διερευνήσει το παράπονο και έδρασε μέσα στο πλαίσιο των εξουσιών της και καμία παραβίαση θεμελιώδους δικαιώματος έγινε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top