ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθρωπιστική αποστολή από ToThemaOnline – «Γιούπι, θα φάμε επιτελούς» (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ανθρωπιστική αποστολή από ToThemaOnline – «Γιούπι, θα φάμε επιτελούς» (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματικές στιγμές βιώνει τα τελευταία δυο χρόνια πενταμελής οικογένεια από την Λεμεσό, η οποία κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί με ότι υπάρχει να μεγαλώσει τα τρία αγγελούδια της.

To ToThemaOnline βρέθηκε το Σάββατο (25/7) στο σπιτικό του κ.Στέλιου και της κ. Παναγιώτας προσφέροντας απλόχερα τρόφιμα στην οικογένεια τους. Όπως μας ανέφεραν τους τελευταίους 3 μήνες τρώνε καθημερινά μακαρόνια.

 Το νεαρό ζευγάρι άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και μας εξιστόρησε την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο πατέρας εδώ και 21 χρόνια είναι ανάπηρος, ενώ η σύζυγος του αντιμετωπίζει και αυτή τεράστια προβλήματα υγείας.

Οι δυο τους έχουν αποκτήσει τρία αγγελούδια, ηλικίας 10, 6, και 2,5 ετών, στα οποία σήμερα οι συνθήκες τους έφεραν έτσι ώστε να μην μπορούν να τους προσφέρουν ακόμη και τα απαραίτητα.

Η ιστοσελίδα μας, με αγνές προθέσεις, ανέβαλε το Σάββατο να προσφέρει στην οικογένεια αυτή τα τρόφιμα που χρειάζονταν, καθώς το ψυγείο τους ήταν στην κυριολεξία άδειο. Τα μικρά παιδιά με το που είδαν τα ψώνια έτρεξαν ολοταχώς να πάρουν τις σακουλές φωνάζοντας: «γιούπι θα φάμε επιτελούς». Τα μάτια των δύο γονέων ήταν πλημμυρισμένα με δάκρυα ευγνωμοσύνης και ανακούφισης.

Ο 40 χρόνων πατέρας, μας περιέγραψε πως δεν μπορεί να δουλέψει, μετά από τροχαίο ατύχημα, καθώς το πόδι αλλά και το χέρι του δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Η μητέρα μας επισήμανε πως αυτή συντηρούσε τόσα χρόνια την οικογένεια της, δουλεύοντας οπού βρει, ως καθαρίστρια.

 Η 32χρονη μητέρα παρακαλώντας μας είπε πως «το μόνο που ζητάει είναι μια δουλειά, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή» ώστε να μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια της. Τα χρήματα που λαμβάνουν από το κράτος δεν τους αρκούν, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια υπογράφει άνεργη, εφόσον δεν βρίσκει δουλειά πουθενά.

Ο 40χρονος μας ανέφερε πως «δεν αντέχει άλλο, δεν μπορεί να βλέπει να παιδιά του να μένουν νηστικά» ενώ εδώ και 14 μήνες έχει απλήρωτο το ενοίκιο του σπιτιού άλλα και τις δόσεις των Τραπεζών, με τις τελευταίες να τον κυνηγούν μέσω ενταλμάτων φυλάκισης.

Ο κ. Στέλιος μιλά στην κάμερα του ThemaOnline, κάνοντας έκκληση σε όσους θέλουν να τον βοηθήσουν.

 Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top