ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα έργα εξήγγειλε ο Πρόεδρος για την Λάρνακα – Αντίλογος από το κόμμα της Αριστεράς

Νέα έργα εξήγγειλε ο Πρόεδρος για την Λάρνακα – Αντίλογος από το κόμμα της Αριστεράς

Νέα έργα ύψους 64 εκ. ευρώ εξήγγειλε για την πόλη και επαρχία Λάρνακας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η κυβέρνηση παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στην ανάπτυξη του Λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας να επεκτείνεται στην εξυπηρέτηση των τουριστικών και εμπορικών λειτουργιών του λιμανιού αλλά και στην ανάπτυξη και κατασκευή μιας υπερσύγχρονης μαρίνας.

Ενδεικτικά ανέφερε την Επέκταση Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας συνολικού κόστους €23.7 εκ., την Ανάπλαση Παραδοσιακού Πυρήνα Κιτίου συνολικού κόστους €2.6 εκ., την ολοκλήρωση της Ανέγερσης Δημοτικού Σχολείου Τρούλλων συνολικού κόστους €3.1 εκ, τη βελτίωση-Επέκταση Δημοτικού Σχολείου Καλογεράς συνολικού κόστους €1.4 εκ καθώς και τη διαμόρφωση παραλιακού πεζόδρομου/ποδηλατοδρόμου στα Περβόλια συνολικού κόστους €1.2 εκ., την αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Λάρνακας – Αμμοχώστου συνολικού κόστους €21.3 εκ., την  κατασκευή του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Αθηένου και συναφών εργασιών συνολικού κόστους € 5.6 εκ.

Σημειώνεται πως μέσω του Προϋπολογισμού Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιούνται διάφορα έργα συνολικού ύψους €6.5εκ σε αριθμό κοινοτήτων της Επαρχίας Λάρνακας όπως το “Πολυδύναμο Κέντρο Λευκάρων» συνολικού κόστους €2.2 εκ, η ανέγερση αίθουσας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Κοινότητα Περβόλια συνολικού κόστους €1 εκ., η διαμόρφωση δρόμων και πλατείας στην Κοινότητα Κόρνου συνολικού κόστους €833 χιλιάδων, η ανάπλαση πλατείας στην Καλαβασό, συνολικού κόστους €754 χιλιάδων ενώ υλοποιούνται μικρότερα έργα σε αριθμό άλλων Κοινοτήτων όπως πλατείες, μουσεία, πολυκέντρα νεότητας, πολιτιστικά κέντρα κ.λ.π.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από επιτυχή διαπραγμάτευση του Υπουργού Εσωτερικών, για σημαντική μείωση της μονάδας απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ Κόσης, από 75 ευρώ αρχικά, σήμερα σε 39,90 ευρώ, είναι μια σημαντική εξαγγελία που βοηθά στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα πολλών ευάλωτων οικογένειων.

Σε σχέση με την επίσκεψη - μετά από πολλές αναβολές - του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λάρνακα και την εξαγγελία από μέρους του σειράς έργων παρατηρούμε τα ακόλουθα:


1. Μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η οποιαδήποτε εξαγγελία έργων δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη. Από την άλλη όμως λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της επαρχίας Λάρνακας που διαχρονικά τίθεται σε δεύτερη μοίρα, θεωρούμε ότι το εύρος των έργων θα έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερο.


2. Είναι πολύ αρνητικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πρόταση του σε σχέση με την Ενιαία Ανάπτυξη του Λιμανιού-Μαρίνας για προκήρυξη προσφορών στο τέλος του 2016, ουσιαστικά βάζει την ταφόπλακα και επίσημα σε αυτό το έργο. Ένα έργο στο οποίο οι Λαρνακείς προσδοκούσαν και επένδυαν αρκετά ως προς το μέλλον της οικονομίας της πόλης και επαρχίας.


3. Τα περιορισμένα έργα που έχουν εξαγγελθεί σε Δήμους και Κοινότητες είναι στην πλειοψηφία τους συγχρηματοδοτούμενα έργα ενώ άλλα έργα που έχουν υποβληθεί  δεν λήφθηκαν υπόψη και θα πρέπει πιο επισταμένα να προωθηθούν προς υλοποίηση.


4. Γενικά ως ΑΚΕΛ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις τοπικές αρχές, τα οργανωμένα σύνολα και όλους τους κατοίκους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας ότι θα συνεχίσουμε να μελετούμε και να καταθέτουμε εισηγήσεις που θα συμβάλουν στην ουσιαστική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.

Διαβάστε επίσης: Έργα ύψους 64εκ. ευρώ για την επαρχία Λάρνακας εξήγγειλε ο ΠτΔ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top