ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Δημητριάδης - Προσβλέπουμε σε μια βιώσιμη λύση και σ΄ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος

Μ. Δημητριάδης - Προσβλέπουμε σε μια βιώσιμη λύση και σ΄ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος

Οφείλουμε να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να απαλλάξουμε τον τόπο μας από τα δεσμά της κατοχής της μισής μας πατρίδας, οφείλουμε να δώσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας για να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Γιαννάκη Ταλιώτη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου .

Σαράντα ένα χρόνια κατοχής,  συνέχισε , είναι υπερβολικά πολλά, λέγοντας πως έφθασε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να τερματιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία συντελεί στην παγίωση των τετελεσμένων της κατοχής, το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη πατρίδα μας και την αύξηση του εποικισμού.

Προσβλέπουμε είπε, “σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, σε ένα ενιαίο και σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και να δίδει την ίδια ώρα τη δυνατότητα της προοπτικής και του μέλλοντος”.

O κ. Δημητριάδης κάλεσε σε συστράτευση  για να δημιουργήσουμε μια Κύπρο απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος, μια Κύπρο της ειρήνης, της σταθερότητας, της ευημερίας και της προκοπής, μια  Κύπρο, όπως την ονειρευτήκαμε και την οραματίστηκαν όλοι όσοι έδωσαν τη ζωή τους για αυτήν.

Αναφερόμενος στον ήρωα Γιαννάκη Ταλιώτη ο  Υπουργός Μεταφορών είπε πως ο  Γιαννάκης Ταλιώτης όχι μόνο δεν κρυβόταν στο σκοτάδι, αλλά ως γνήσιος ήρωας, βρέθηκε στην προμετωπίδα του χρέους και της προσφοράς, όταν δέχθηκε το κάλεσμα από την πατρίδα τον Αύγουστο του 1964.

Έπεσε μαχόμενος στην κορυφογραμμή των Κοκκίνων και του Παχύαμμου, κατά την τουρκική επιδρομή, που ακολούθησε τις διακοινοτικές συγκρούσεις, στρατεύτηκε στους αγώνες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας από πολύ νωρίς, από την εφηβεία του, ενώ η  σύντομη ζωή του μοιάζει μυθιστόρημα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πατριωτισμός και η λεβεντιά του νεαρού ήρωα.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου έγινε κατάθεση στεφάνων και αγώνας δρόμου εις μνήμη του ήρωα Γιαννάκη Ταλιώτη από το Σωματείο δρομέων « Περικλής Δημητρίου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top