ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Γεροσκήπου – Σύσκεψη για καθαρές θάλασσες

Δήμος Γεροσκήπου – Σύσκεψη για καθαρές θάλασσες

Σύσκεψη που αφορούσε την καθαριότητα των θαλασσών απασχόλησε το Δήμο Γεροσκήπου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη, κατά την οποία λήφθηκαν αποφάσεις για 24ωρο έλεγχο σκαφών αναψυχής από τη Λιμενική Αστυνομία και την Αρχή Λιμένων ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο ότι αφήνονται λύματα στο θαλάσσιο χώρο.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Γεροσκήπου και Πάφου, της Λιμενικής Αστυνομίας, της Αρχής Λιμένων, των υγειονομικών επιθεωρητών, του Τμήματος Αλιείας, του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας,  του ΣΑΠΑ και άλλων εμπλεκόμενων τμημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στη νομοθετική εξουσία και να ζητείται όπως παρθούν αποφάσεις για να ελέγχονται τα ψαροκάικα που καταφθάνουν στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου από άλλους προορισμούς ούτως ώστε να απορρίπτουν τα λύματα στους αγωγούς αποχετεύσεων που υπάρχουν στο λιμανάκι.

Ο κ.  Παυλίδης ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν λύματα στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να δεχτεί σωρεία καταγγελιών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε μεταξύ άλλων κατά πόσο υπάρχουν σε όλα τα σκάφη αναψυχής βαλβίδες ασφαλείας.

Εκ μέρους της Αρχής Λιμένων ο κ. Χρυσόστομος Χριστοδούλου υποστήριξε πως επειδή άλλαξε η υποδομή των σκαφών δεν απαιτείται τοποθέτηση βαλβίδων ασφαλείας. Η Αρχή Λιμένων, σημείωσε, διενεργεί ακόμη αιφνιδιαστικούς ελέγχους .

Αναφέρθηκε και στα πλοιάρια που διέρχονται τριάντα ναυτικά μίλια από την Πάφο και με βάση νομοθεσία πετούν λύματα στη θάλασσα. Δυστυχώς, σημείωσε, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου Νίκος Σιμιλλίδης είπε πως θα πρέπει  οι αποφάσεις που έχουν παρθεί στο παρελθόν να εποπτεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά πόσο εφαρμόζονται. Αυτό, σημείωσε, θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες μας.

Ο πρόεδρος των χειμερινών κολυμβητών του Σωματείου ”Βρυσούθκια Κέλπετρη”  Ματθαίος Ιεροκηπιώτης στο πλαίσιο της σύσκεψης εκτίμησε πως θα πρέπει να γίνονται τακτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου να ελέγχεται η άφιξη των σκαφών στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου πρόσθεσε πως θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στις δικλείδες ασφαλείας προκειμένου τα πλοιάρια να μην αφήνουν λύματα. Κάλεσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Ο Νίκος Πενταράς, Αστυν. Β’  Υπ/της της Λιμενικής Αστυνομίας Πάφου, αναφέρθηκε και αυτός στα ψαροκάικα που καταφθάνουν από ξένους προορισμούς και δεσμεύτηκε ότι η Λιμενική Αστυνομία θα παρέχει βοήθεια για διενέργεια ελέγχων 24 ώρες το 24ώρο.

Ο Επιθεωρητής Πλοίων του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Νίκος Αττάς ανέφερε πως το κράτος θα πρέπει να επενδύσει στην επιτήρηση των θαλασσών γιατί – όπως είπε- οι θάλασσες αποτελούν κομμάτι της ζωής μας. Εμείς, είπε, “ως λειτουργοί ότι μπορέσαμε κάναμε” και πρότεινε τη σύσταση Δικτύου Πληροφόρησης.

Τέλος εκ μέρους του Δήμου Πάφου ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Καθαριότητας Φυλακτής Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι “τη ρύπανση πρέπει να την ρίχνουμε κάπου αλλού και όχι στη θάλασσα”.

Εκ μέρους επίσης της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου συμμετείχε η Στέλλα Δαμιανού, εκ μέρους του ΣΑΠΑ ο Γιώργος Χατζηγεωργίου μηχανικός αποχετεύσεων Πάφου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δ. Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης, ο Ευαγόρας Ησαϊας λειτουργός του Δ. Γεροσκήπου, και ο Ν. Χριστοδούλου εκ μέρους του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top