LIKE ONLINE

Αυτή είναι η αθέατη πλευρά της Σελήνης – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή είναι η αθέατη πλευρά της Σελήνης – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες εντυπωσιακές εικόνες του... πίσω κόσμου του φυσικού μας δορυφόρου

Ο δορυφόρος DSCOVR του διεθνούς παρατηρητηρίου της ΝASA που καταγράφει την κλιματική αλλαγή, καταγράφει τη Σελήνη να περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Στις 16 Ιουλίου βρέθηκε σε απόσταση 1.6 εκ. χλμ από τη Γη πίσω από τη Σελήνη καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες τις οποίες η NASA συνέθεσε σε ένα υπέροχο animation.

Οι εικόνες παρουσιάζουν την αθέατη πλευρά του δορυφόρου της Γης που πραγματοποιεί τροχιά σε απόσταση 384.403 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Ο δορυφόρος κατάφερε να καταγράψει τη «σκοτεινή», όπως είναι γνωστή, πλευρά της Σελήνης, η οποία βέβαια δέχεται κανονικά το φως απλώς η Γη δεν έχει οπτική επαφή.

Οι πρώτες εικόνες αυτής της πλευράς της Σελήνης τραβήχτηκαν πριν από 46 χρόνια κατά τη διάρκεια της ιστορικής αποστολής στο διάστημα με το Apollo 11.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top