ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακοπές… μετά του ωφελίμου για τον Πρόεδρο – Τα είπε με τον ομόλογο του στις Σεϋχέλλες

Διακοπές… μετά του ωφελίμου για τον Πρόεδρο – Τα είπε με τον ομόλογο του στις Σεϋχέλλες

Τρόπους ενίσχυσης των διακρατικών σχέσεων Κύπρου - Σεϋχελλών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των επενδύσεων συζήτησαν οι πρόεδροι των δυο χωρών την περασμένη εβδομάδα.

Με αφορμή την παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι δυο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να θέσουν επί τάπητος θέματα κοινού ενδιαφέροντος προς αμοιβαίο όφελος των χωρών τους.

Σε ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε η κυβέρνηση των Σεϋχέλλων γίνεται επίσης αναφορά σε προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης, των θαλασσίων πόρων και της κλιματικής αλλαγής.

Οι πρόεδροι, Αναστασιάδης και Μίτσελ είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους πολυμερών συνεργασιών, κυρίως μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κοινοπολιτείας και των Ηνωμένων Εθνών, με γέφυρα στήριξης την Κύπρο.

Στην ανακοίνωση της προεδρίας των Σεϋχελλών, γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών από το 1956 όταν ο τότε πρόεδρος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχε εξοριστεί στο νησί Μαέ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top