ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό και Οικονομία το κύριο θέμα των Κυπριακών Εφημερίδων την Κυριακή (30/08)

Κυπριακό και Οικονομία το κύριο θέμα των Κυπριακών Εφημερίδων την Κυριακή (30/08)

Το Κυπριακό και η επανέναρξη των συνομιλιών των δυο ηγετών, μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού, η επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών για δημοσιοποίηση συγκλίσεων, η αγορά κόκκινων δανείων από επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, η αποκρατικοποίηση της CYTA και οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς και οι εκλογές στην Ελλάδα στις 20 Σεπτεμβρίουείναι τα θέματα που προβάλλουν οι κυριακάτικες εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» προβάλλει συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην εφημερίδα, στην οποία αναφέρει ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευνοϊκή συγκυρία που υπάρχει για την επανένωση της Κύπρου. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη της CFO της Τράπεζας Κύπρου Ελίζας Λειβαδιώτου η οποία αναφέρει στην «Α» ότι η Τράπεζα πέτυχε ένα μικρό θαύμα και πάει για πλήρη ανάκαμψη. Αλλού αναφέρεται στο νέο πρόσωπο της Cyta και στις τέσσερις επιλογές για τους εργαζόμενους σε αυτήν, παρουσιάζοντας όλες τις λεπτομέρειες των δύο νομοσχεδίων όπως εγκρίθηκαν από το Υπουργικό.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Τιμές χώμα για κόκκινα δάνεια», γράφει ότι σκληρή στάση τηρούν οι αγοραστές χρέους οι οποίοι δεν αγοράζουν δάνεια σε ψηλές τιμές, ενώ τα stress του Φθινοπώρου κρίνουν τις επόμενες ενέργειες. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην εφημερίδα, ο οποίος αναφέρει ότι ούτε ο ΔΗΣΥ είναι δεδομένος για οποιανδήποτε συμφωνία στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι "μοίραζαν αβέρτα τσεκούθκια στην Ποταμιά".

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Εφαρμογή με εγγυήσεις ΟΗΕ» γράφει ότι εγγυήσεις για εφαρμογή συμφωνίας που θα προκύψει στο Κυπριακό από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιδιώκει η Λευκωσία, ενώ ταυτόχρονα ζητά όπως η μεταβατική περίοδος που δεν είναι μακρά. Αλλού αναφέρεται σε σωρεία αιτήσεων ξένων εταιρειών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο έλεγχος της Τρόικας τελειώνει σε οκτώ μήνες αλλά όχι των οίκων αξιολόγησης, αφού απομένουν δύο ratings για να περάσουν τα ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επενδυτική βαθμίδα.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Μισοτιμής σε ξένα κεφάλαια η CYTA», γράφει ότι έκθεση εμπιστευτικού χαρακτήρα της KPMG για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, ανεβάζει σε 1 δισ. ευρώ -δύο φορές πιο πάνω απ` ότι τα κοστολογεί ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων- τα περιουσιακά στοιχεία της CYTA.  Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κύπριος δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης έγραψε ιστορία στο Πεκίνο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τριγμούς και αλλαγές στο ΔΝΤ μετά το «ατύχημα» στην Ελλάδα.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με κύριο τίτλο «`Αμαρτωλός` ο ρόλος της Τράπεζας Κύπρου στα ΜΕΔ» γράφει ότι η τράπεζα κατηγορείται ότι καθυστερεί αλλαγές στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια για να διασφαλίσει την πώληση στα επενδυτικά ταμεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο γυναίκες ενθαρρύνουν τα σχολεία να προσφέρουν εργαστήρια διδασκαλίας για ότι αφορά τις μέλισσες. Αλλού αναφέρεται στην επιτυχία του δεύτερου Comic Con που διοργανώθηκε στη Λευκωσία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δημοσιοποίηση συγκλίσεων ζητά ο κ. Έσπεν Μπαρθ  Άιντε" ότι τα Ηνωμένα Έθνη πιέζουν για ανακοίνωση της Έκθεσης Προόδου των συνομιλιών μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατεβαίνει στην Κύπρο η γνωστή αλυσίδα H&M, σε ένα deal που αναμένεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα του λιανικού εμπορίου. Αλλού αποκαλύπτει έκθεση που υπέβαλε μαζί με την παραίτησή του από την ΔΕΑ ο πρέσβης ε.τ. Θεόφιλος Θεοφίλου και γράφει πως "κυκλώματα στη ΔΕΑ εξαφανίζουν οστά βάσει σχεδιασμών".

Η εβδομαδιαία «Η Κύπρος» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Και στο βάθος το γερμανικό πρότυπο διακυβέρνησης"» ότι οι εκλογές στην Ελλάδα της 20ης Σεπτεμβρίου δεν είναι διόλου οι ίδιες μ` αυτές που έγιναν τον Γενάρη, οι όποιες άλλες έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακόμα βγάζει η θάλασσα της Μεσογείου άψυχα κουφάρια κατατρεγμένων ανθρώπων και πόνο ανείπωτο. Αλλού αναφέρεται τις «αποκρατικοποιήσεις», τις «μεγάλες επενδύσεις» και τον Συναγερμό.

Η εβδομαδιαία «Η Μάχη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Όλα επί τάπητος» ότι το Κυπριακό επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να ετοιμάζονται εντατικά, μέσω των διαπραγματευτών τους, για την επόμενη συνάντησή τους που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη το πρωί. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Δημήτριου Καρακώστα, διάδοχου του Πέτρου Γαρουφαλιά στη διακυβέρνηση Δημητρίου Ιωαννίδη. Επίσης προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα της Βιολέτας Καραμανώλη, η οποία, όπως αναφέρει, είναι πολύ γνωστή και αγαπητή στον κόσμο της μουσικής, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top