ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πνοή Λάου» – Αυτό είναι το νέο κόμμα της Κύπρου

«Πνοή Λάου» – Αυτό είναι το νέο κόμμα της Κύπρου

Εξαγγέλθηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη η δημιουργία του νέο κόμματος με την ονομασία “Πνοή Λαού” και με έμβλημα ένα λευκό περιστέρι.

Χαρακτηριστικό του νέου κόμματος είναι ο αποκλεισμός από τους κόλπους του πολιτικών ή ατόμων που κατείχαν στο παρελθόν πολιτειακό ή ανώτερο κομματικό αξίωμα.

Όραμα της “Πνοής Λαού” είναι να καταστεί η Κύπρος κυρίαρχη και προηγμένη δημοκρατικά πολιτεία, στην οποία όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να απολαύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των βασικών ελευθεριών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου σε συνθήκες ασφάλειας και κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.

Οπως παρουσιάστηκε στη δημοσιογραφική διάσκεψη, Πρόεδρος του Κινήματος είναι ο Δρ Γιώργος Καραγιώργης, Αντιπρόεδρος ο Νάκης Παπαδόπουλος, Πολιτικός Γραμματέας ο Άθως Κοιρανίδης, Οργανωτική Γραμματέας η Μαρία Λεωνίδου, Οικονομικός Γραμματέας ο Γιάννης Κλεάνθους, και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ο Χρίστος Σαμάρας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου δεν ανακοινώθηκε σήμερα αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Καραγιώργης αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία του κινήματος, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, την κακοδιοίκηση, την αυθαιρεσία, την κατάχρηση εξουσίας, την παρανομία, την κατασπατάληση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και την κομματοκρατία που αποτελεί την γενεσιουργό αιτία όλων των πιο πάνω, όπως είπε.

“H Πνοή Λαού δεν είναι άλλο ένα κόμμα που έρχεται να προστεθεί στα παλαιά.  Είναι ένα άλλο κόμμα που δεν έχει προηγούμενο με ότι έχουμε συνηθίσει στην πολιτική.  Είναι ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα”, είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα ιδρύθηκε από Κύπριους πολίτες που αρνούνται να συμβιβαστούν με ό,τι χρόνια τώρα “έχουμε συνηθίσει” στην πολιτική.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος αναφέρθηκε στη συνέχεια στα στοιχεία της διαφορετικότητας του κόμματος από όλα τα άλλα κόμματα θέτοντας ως πρώτο τον αποκλεισμό των παραδοσιακών πολιτικών προσώπων από τη συμμετοχή στους κόλπους του. Επίσης, το Κόμμα θα έχει διάρκεια ζωής 7 χρόνια, η ηγεσία του θα ανανεώνεται σε ετήσια βάση και θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών του στοιχείων.

Τέλος, ο κ. Καραγιώργης προσδιόρισε με καθαρότητα ότι στόχος της Πνοής Λαού δεν είναι η απόκτηση ρυθμιστικού ρόλου στην πολιτική σκηνή της χώρας αλλά η διεκδίκηση της διαχείρισης της ίδιας της εξουσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top