ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτσι στήθηκε η κομπίνα της ΣΠΕ Αγίας Φύλας – Τα ρίχνει σε Λοή ο Κωστέκογλου

Έτσι στήθηκε η κομπίνα της ΣΠΕ Αγίας Φύλας – Τα ρίχνει σε Λοή ο Κωστέκογλου

Ο 42χρονος Ιορδάνης Κωστέκογλου τέθηκε χθες ( Τετάρτη 23/9) υπό οκταήμερη κράτηση αφού θεωρείται ύποπτος στο σκάνδαλο της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης», κατά την κατάθεση του ο 42χρονος απέρριψε μέρος της μαρτυρίας του που προκύπτει εναντίον του. Παρόλα αυτά στην κατάθεση του εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πως στήθηκε το όλο κύκλωμα γύρω με απώτερο στόχο την εξασφάλιση δανείων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στου ανακριτές διενεργούνταν υπερεκτίμησης ακινήτων επ΄ αμοιβή ενώ παράλληλα χρηματίζονταν πρόσωπα που κατείχαν θέσεις κλειδιά  στη ΣΠΕ. 

Επίσης στην κατάθεση του ανέφερε ότι για κάθε δάνειο που εξασφαλιζόταν ο ίδιος λάμβανε ένα σημαντικό ποσό ως αμοιβή. Ο ίδιος φαίνεται να είχε στο γραφείο σφραγίδες της πρώην ΣΠΕ και θεωρείται το πρόσωπο κλειδί στην εξασφάλιση των παράτυπων δανείων.

Ο Κωστέκογλου γνώρισε τον Γιώργο Λοή το 2007 όταν ανέλαβε ως διευθυντής των εταιρειών του. Και οι δυο θεωρούνται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος παρόλο που ο ένας ρίχνει της ευθύνες στον άλλον για να ελαφρύνουν τις θέσεις τους.

Οι δυο φερόμενοι ως ύποπτοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν 13 αδικήματα που αφορούν περιπτώσεις  δανείων 9,5 εκατ. ευρώ που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006-2009.   

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top