ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσχος! Ψηλάφιζαν το στήθος 13χρονης σε κυπριακή εκπομπή – «Εν στητό το βυζούδι πάντως» - DOC

Αίσχος! Ψηλάφιζαν το στήθος 13χρονης σε κυπριακή εκπομπή – «Εν στητό το βυζούδι πάντως» - DOC

Η λέξη «αίσχος» ίσως να μην αποδίδει την εικόνα… Σε τηλεπαιχνίδι τηλεοπτικού καναλιού παγκύπριας εμβέλειας, διαγωνιζόμενη που είχε μαντήλι στα μάτια, ψηλάφιζε 13χρονο κορίτσι στο στήθος και μάλιστα σχολίαζε με τρόπο που έστω άθελά της δεν ήταν ο πρέπον.

Του Φάνη Μακρίδη

«Εν στητό το βυζούδι πάντως. Εν νεαρή» έλεγε χαρακτηριστικά ψηλαφίζοντας και προσπαθώντας να προσδιορίσει την ηλικία της. Η 13χρονη, μάλιστα, με το που την άγγιξε η διαγωνιζόμενη ένοιωσε άβολα.

Οι παραγωγοί της εκπομπής ενήργησαν με επιπολαιότητα, αφού η φύση του παιχνιδιού δεν επέτρεπε την επιστράτευση ανήλικης ή ανήλικου σε εκείνο το σημείο…

Όλα αυτά καταγράφονται σε γραπτή καταγγελία της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης στην Βουλή, που εξασφάλισε το ThemaOnline (τα τεκταινόμενα στη συγκεκριμένη εκπομπή αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, ενώ σύντομα θα επιβληθούν κυρώσεις).

Στο έγγραφο σημειώνονται λεπτομέρειες που δίνουν πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς γινόταν στο εν λόγω τηλεπαιχνίδι, που προβλήθηκε στις 24 Απριλίου του 2015.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«…κατά τη διάρκεια του εν λόγω προγράμματος μια εκ των δοκιμασιών που έπρεπε να περάσουν οι δυο ομάδες (οι οποίες αποτελούνταν από 4 επώνυμους της κυπριακής κοινωνίας), ήταν να ψηλαφίσουν 4 άτομα με σκοπό να προσδιορίσουν την ηλικία τους, ενώ (οι διαγωνιζόμενοι) είχαν δεμένα τα μάτια τους. Τα τέσσερα αυτά άτομα, 3 ενήλικες και μια ανήλικη 13χρονη, βρίσκονταν ήδη ανάμεσα στο κοινό του πλατό. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και διαγωνιζόμενοι ήταν ενήλικες. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας οι 4 διαγωνιζόμενοι ψηλάφιζαν τόσο τις κοπέλες όσο και τους άνδρες, μεταξύ άλλων, στο στήθος, στην κοιλιά, στα πόδια, στην πλάτη και στα οπίσθια. Ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων ακούστηκαν και τα εξής σχόλια:

Διαγωνιζόμενη 1(καθώς αρχίζει να ψηλαφίζει την 13χρονη στο στήθος) λέει «Εν βυζί που πιάνω» και ταυτόχρονα η 13χρονη οπισθοχωρεί ενστικτωδώς και γελά αμήχανα

Παρουσιαστής προγράμματος προς τον συμπαίκτη της διαγωνιζόμενης 1: «Τζέηκ μου εσύ μπορείς να τους πιάνεις από πίσω… το ίδιο το άτομο και να ψηλαφίζεται για να καταλάβετε»

Διαγωνιζόμενη 1  (καθώς συνεχίζει να ψηλαφίζει την 13χρονη στο υπόλοιπο σώμα και στο στήθος) λέει «Εν στητό το βυζούδι πάντως. Εν νεαρή. Αννέν πιο μεγάλη εν κρεμμαστό» και ταυτόχρονα η 13χρονη οπισθοχωρεί για ακόμη μια φορά ενστικτωδώς και γελά αμήχανα.

Διαγωνιζόμενη 1 απευθυνόμενη προς τον συμπαίκτη της καθώς συνεχίζει να ψηλαφεί την 13χρονη: Τζίσε εσύ τωρά.

Διαγωνιζόμενη 2 (καθώς ψηλαφίζει την 13χρονη στο κεφάλι, στο στήθος και στην κοιλιά): Συγγνώμη αγαπούλα μου γλυκιά μου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top