ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «φίλη» μας η Μέρκελ στηρίζει τον «δολοφόνο» Ερντογάν! (ΦΩΤΟ)

Η «φίλη» μας η Μέρκελ στηρίζει τον «δολοφόνο» Ερντογάν! (ΦΩΤΟ)

Παγκόσμιο συγκλονισμό προκάλεσε η βομβιστική τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, την περασμένη Κυριακή 10/10/2015, όπου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστο 97 ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αντιδράσεις υπήρξαν σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη για την αποτρόπαιη αυτή πράξη ενώ πολλοί είναι αυτοί που δαχτυλοδείνχουν τον Ερντογάν, ως τον υποκινητή της αιματηρής επίθεσης. Η αλήθεια είναι πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη δημόσια ώστε να τοποθετηθεί για το συμβάν, το οποίο αποτελεί την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έγινε ποτέ στη χώρα.

Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα με τον Ιτζετίν Τσεβίκ, του δασκάλου απ' τη Σανλιούρφα που κρατάει στην αγκαλιά του την τραυματισμένη σύζυγό του. Ο Τσιβίκ έχασε την κόρη και την αδελφή του μετά την δολοφονική έκρηξη..

Την ίδια ώρα τα «κάστανα από τη φωτιά» ανέλαβε να βγάλει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας για «δουλειά» του ISIS και ότι μάλιστα οι αρμόδιες Αρχές της χώρας βρίσκονται κοντά στο όνομα ενός εκ των δολοφόνων. Όλα αυτά συμβαίνουν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην γείτονα χώρα, στον αντίκτυπο των επιθέσεων που εξαπολύει ο τουρκικός στρατός στους Κούρδους μαχητές του PKK.

Το σύνθημα που κυριαρχεί στο στόμα όλων των Κούρδων της Τουρκίας και όχι μόνο είναι ένα: «Δολοφόνε Ερντογάν θα λογοδοτήσεις». Έτσι, διοργανώνονται καθημερινά  σωρεία αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη την επικράτεια, με την πιθανότητα όμως να απαγορευτούν. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο νεοσουλτάνος Πρόεδρος της Τουρκίας, επενδύει στην στρατηγική του φόβου και της πόλωσης. Απώτερος του στόχος είναι να καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία για το ισλαμοσυντηρητικό του κόμμα  ΑΚP, στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ώστε να καταστεί ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο εσωτερικό της χώρας.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα  η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέκρελ δια μέσω του κυβερνητικού της Εκπροσώπου,  ανακοίνωσε την επίσκεψη της στην Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή 18/10. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται ο πόλεμος στην Συρία, η προσφυγική κρίση και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.

Η δήλωση ωστόσο που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας αφού θεωρήθηκε ως έμμεση στήριξη του Ερνοτγάν μετά την τρομοκρατική επίθεση ήταν η εξής, «μια σταθερή Τουρκία είναι προς το ευρωπαϊκό και το γερμανικό συμφέρον». Είναι λοιπόν πασιφανές ότι η Γερμανία βλέπει ακόμη και τώρα τον Ερντογάν ως ένα σύμμαχο!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top