ΥΓΕΙΑ

Αφεθείτε άφοβα στα χέρια των αναισθησιολόγων – Μειώθηκε το ποσοστό επιπλοκών

Αφεθείτε άφοβα στα χέρια των αναισθησιολόγων – Μειώθηκε το ποσοστό επιπλοκών

Η μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των αναισθησιολογικών επιπλοκών υπήρξε εντυπωσιακή, αφού από 357 θανάτους ανά εκατομμύριο πριν το 1970, έφτασε στους 34 ανά εκατομμύριο τη δεκαετία 1990-2000 και ακόμα πιο χαμηλά σήμερα, ενώ οι επεμβάσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αναισθησιολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΑΕΚ).

Με αφορμή την επέτειο της πρώτης δημόσιας επίδειξης χορήγησης αναισθησίας για διευκόλυνση χειρουργικής επέμβασης (16 Οκτωβρίου), η Αναισθησιολογική Εταιρεία αναφέρει ότι σε μια έρευνα που έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες Βρετανούς γιατρούς πριν μερικά χρόνια από το έγκυρο περιοδικό BMJ για το ποια ιατρική εξέλιξη θεωρούσαν τη σημαντικότερη, η αναισθησία κατέλαβε την 3η θέση, πίσω μόλις από την αντισηψία και τα αντιβιοτικά.

“Στην χώρα μας, η Αναισθησιολογική Εταιρεία Κύπρου, με την ευκαιρία της επετείου της πρώτης δημόσιας επίδειξης χορήγησης αναισθησίας, αλλά και θεωρώντας το υποχρέωσή της, έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία ενημέρωσης του κοινού για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας, για την αναισθησία και τους άλλους τομείς με τους οποίους αυτή ασχολείται και για το ρόλο των αναισθησιολόγων γενικά, αλλά και πιο ειδικά στους πιο πάνω αναφερθέντες τομείς που αφορούν τεράστιο αριθμό ασθενών και πασχόντων συμπολιτών μας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, η ΑΕΚ αναφέρει πως “στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας σκοπεύουμε να εντάξουμε πολλές δράσεις μας την επόμενη χρονιά που θα αποσκοπούν, αφενός μεν στην πληροφόρηση και επιμόρφωση επαγγελματιών υγείας (γιατρούς και νοσηλευτές), αφετέρου δε στην πληροφόρηση και δημιουργία συνείδησης στο πλατύ κοινό για θέματα σημαντικά που το αφορούν και τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν προβάλλονται όσο θα έπρεπε”.

Σημειώνει ακόμα τη δέσμευσή της για διασφάλιση παροχής αναισθησίας βασισμένης στις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και σε θεσμοθετημένους κανόνες ασφαλείας και θέτει ως κύριο μέλημα της την καλύτερη δυνατή περιεγχειρητικά φροντίδα, χωρίς ανεπιθύμητα συμβάντα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top