ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα βαθιά μπαίνουν Αναστασιάδης και Ακιντζί – Πιο συχνές συναντήσεις λέει ο Άιντα

Στα βαθιά μπαίνουν Αναστασιάδης και Ακιντζί – Πιο συχνές συναντήσεις λέει ο Άιντα

Άιντα: Οι συνομιλίες εισέρχονται σε πιο εντατική φάση

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Άϊντα δήλωσε ότι οι συνομιλίες πρόκειται να εισέλθουν στην πιο εντατική τους φάση και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν πολύ συχνές συναντήσεις, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή.

Μιλώντας στα κατεχόμενα μετά την συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακκιντζί, ο κύριος Αϊντα τόνισε ότι ουδείς πρέπει να εκπλήσσεται, όταν γίνεται αντιληπτό πως ο δρόμος προς τη λύση δεν θα είναι εύκολος.

Οι Κύπριοι, πρόσθεσε, συζητούν αυτά τα θέματα γενιές ολόκληρες και υπάρχει τώρα πραγματική βούληση για λύση και πραγματική ευκαιρία, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται στο βάθος κάποιων από τα πλέον δύσκολα θέματα.

Εξέφρασε, ακόμα, την πεποίθηση ότι ένας από τους λόγους που ο κόσμος θεωρεί πως η διαδικασία δεν πάει καλά είναι επειδή έχει προχωρήσει από τα θέματα στα οποία προϋπήρχαν συγκλίσεις, σε πεδία στα οποία ουδέποτε υπήρξαν πραγματικές συγκλίσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες προετοιμάζονται για μια κατάσταση κατά την οποία θα θέσουν μια συμφωνία σε δημοψηφίσματα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top