ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: Η καλύτερη συνεργασία εθελοντών – δημόσια υπηρεσίας στόχος της Ειδικής Συνόδου της Κοινωνίας Πολιτών

Ομήρου: Η καλύτερη συνεργασία εθελοντών – δημόσια υπηρεσίας στόχος της Ειδικής Συνόδου της Κοινωνίας Πολιτών

Στον στόχο διαμόρφωσης ενός κλίματος καλύτερης συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και των εθελοντών γενικότερα με τη δημόσια υπηρεσία στην ευρύτερη έννοια του όρου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Πέμπτης Ειδικής Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών

«Η σημερινή σύνοδος αποτελεί μια νέα, συμπληρωματική πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και στόχος της ειδικής αυτής Συνόδου είναι να αναδείξει το βαθμό της σχέσης μεταξύ των οργανώσεων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και να εντοπιστούν τα αδύνατα σημεία με στόχο τη βελτίωση τους, αλλά και τα δυνατά σημεία αυτής της σχέσης, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σχέση του κράτους στην ευρύτερή του έννοια με τον εθελοντικό τομέα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα προβεί σε ανασκόπηση της προόδου που έγινε στα αιτήματα των προηγούμενων συνόδων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Όπως ανέφερε, βασικό εργαλείο της συνόδου είναι το «Υπόμνημα της 5ης Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών», ένα ιδιαίτερα μελετημένο έγγραφο, το οποίο όπως είπε, θα αποτελέσει τη βάση και θα δώσει το έναυσμα για ένα ζωντανό διάλογο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την έγκρισή του, ώστε στη συνέχεια να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τις επόμενες ενέργειες στον τομέα αυτό.

«Με την παρουσίαση των στοιχείων του Υπομνήματος και μέσα από τις διάφορες εισηγήσεις που θα κατατεθούν κατά τη συζήτηση, αναμένουμε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συμπερασμάτων και πορισμάτων επί του θέματος που θα ενισχύσει την σχέση του  εθελοντισμού στον τόπο μας με τις δημόσιες υπηρεσίες», είπε.

Πρόσθεσε ότι η σχέση αυτή είναι μακροχρόνια και η συνεργασία είναι καλή, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και προς το στόχο αυτό στοχεύει η παρούσα Ειδική Σύνοδος.

«Ο εθελοντισμός έχει βαθιές και στέρεες ρίζες και παράδοση στην Κύπρο που ανατρέχουν χρόνια πίσω, αλλά υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης της προσφοράς και ενίσχυσης του, αλλά και της δημιουργίας πολιτικών φιλικών προς τις ιδέες του εθελοντισμού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εθελοντική δραστηριότητα αποτελεί απάντηση στη σύγχρονη κοινωνία της απομόνωσης και του ατομικισμού και δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλους να προσφέρουν.

Χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία στη σημερινή σύνοδο του Υπουργού Υγείας, του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και των εκπροσώπων των κρατικών, ημικρατικών και άλλων φορέων, αλλά ιδιαίτερα των 56 εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top