ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάσικος: «Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που έκαναν τα επεισόδια εις βάρος των Τουρκοκυπρίων» - Έρχονται συλλήψεις (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χάσικος: «Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που έκαναν τα επεισόδια εις βάρος των Τουρκοκυπρίων» - Έρχονται συλλήψεις (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Να συλληφθούν οι υπαίτιοι των επεισοδίων εις βάρος Τ/κ, τόνισε ο ΥΠΕΣ

Πρέπει να συλληφθούν οι υπαίτιοι που προκάλεσαν τα επεισόδια εις βάρος των Τουρκοκυπρίων σήμερα, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε εκτός κειμένου αναφορά του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Κύπρου για καταδίκη της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

“Ναι, θα πρέπει να συλληφθούν, είναι δουλειά της Αστυνομίας να συλληφθούν και να ονοματίζονται και να ντρέπονται για αυτά που κάνουν”, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σημείωσε ότι “επιτέλους πρέπει να δείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα για την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσουμε να προχωρήσουμε έτσι ώστε να εξευρεθεί η πολυπόθητη λύση και επανενωμένοι όλοι μαζί να ζήσουμε ειρηνικά σε αυτό το νησί”.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι “ εκφράζουμε προς τους Τ/κ συμπατριώτες μας τη βαθύτατη λύπη μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν σήμερα, τα οποία ποσώς δεν απηχούν τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ε/κ για ειρηνική συμβίωση και ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον, στο πλαίσιο μιας επανενωμένης Κύπρου”.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκδώσει σχετική καταδικαστική γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση «θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα τη συμπεριφορά αφρόνων εναντίον Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας που χείριστη υπηρεσία προσφέρουν στην καταβαλλόμενη προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Ανάλογες, καθ’ όλα απαράδεκτες, συμπεριφορές το μόνο που εμπεδώνουν είναι τη δυσπιστία μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης.

Πέραν, όμως, τούτου δίνουν και επιχειρήματα εις όσους επικαλούνται την ανάγκη ύπαρξης εγγυήσεων ή εγγυητριών δυνάμεων. Το κράτος δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από μεμονωμένα άτομα ή μειοψηφούσες ομάδες που, με επίκληση τον ψευδοπατριωτισμό, στόχο έχουν την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας”, καταλήγει η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Στα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός και είπε ότι “αυτά τα επεισόδια όχι μόνο δεν οδηγούν στη λύση αλλά θυμίζουν νοοτροπίες που άνοιξαν την κερκόπορτα στον τουρκικό στρατό το 1974 για να γίνει η τραγωδία την οποία ζούμε”.

“Θα μιλήσω για ανεγκέφαλους και τίποτα περισσότερο αλλά δεν πρέπει να επιτραπεί σε μια νοοτροπία που καταδικάζουμε ακόμα και στο ποδόσφαιρο. Και είναι η ίδια η νοοτροπία, να παίξει τον οποιοδήποτε ρόλο και να επηρεάσει τον εθνικό αγώνα του κυπριακού λαού για επιβίωση και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του έθνους των Ελλήνων”, είπε ο κ. Γαλανός.

 

Πηγή KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top