ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Cyta: «Φωνάζουν» οι συντεχνίες κατά της αποκρατικοποίησης – Την Δευτέρα πάνε έξω από το Προεδρικό

Cyta: «Φωνάζουν» οι συντεχνίες κατά της αποκρατικοποίησης – Την Δευτέρα πάνε έξω από το Προεδρικό

Έντονη είναι η αντίδραση των συντεχνιών της Cyta για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση του οργανισμού.

Όπως αναφέρει το riknews.com.cy, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό θα πραγματοποιήσουν οι συντεχνίες της Cyta τη Δευτέρα, την ώρα που το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει έχοντας ενώπιον του το νομοσχέδιο αποκρατικοποίησης του οργανισμού.

Πληροφορίες στον τύπο σε σχέση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων προκάλεσαν την εντονη αντiδραση εκπροσώπων των συντεχνιών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης, χαρακτήρισε προβοκατόρικη και μαφιόζικη την ενέργεια του Eφόρου Aποκρατικοποιήσεων να καλέσει χθες το απόγευμα δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για το εν λόγω σχέδιο, χωρίς όπως ανέφερε να ενημερώσει τις συντεχνίες.
Διοχετεύουν, είπε, πληροφορίες, ότι οι εργαζομένοι τα παίρνουν όλα, προσπαθώντας να στρέψουν την κοινή γνώμη αλλού.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Τρυφωνίδης ζήτησε την παραίτηση του Eφόρου Aποκρατικοποίησεων και του Υπουργού Οικονομικών, εάν και ο ίδιος γνώριζε για την ενημέρωση που έγινε στους δημοσιογράφους.

Ο κύριος Τρυφωνίδης τόνισε ότι τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, γνώριζαν τις διαφωνίες των συντεχνιών για πολλές πρόνοιες του σχεδίου, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να κατατεθεί στο Υπουργικό τη Δευτέρα.

Οι συντεχνίες, επανελαβε την διαφωνία στην αποκρατικοποίηση της Cyta και διερωτήθηκε γιατι η κυβέρνηση θέλει διακαώς να παραδώσει τη Cyta σε ξένα χέρια και σε φίλους της, κατά την έκφραση του.
Ο γραμματέας της ΟΜΕ Cyta Δημήτρης Κορομίας τόνισε ότι οργανισμός είναι περιουσία του κυπριακού λαού, προσθέτοντας ότι οι συντεχνίες υπέβαλαν προτάσεις για να παραμείνει η Cyta κάτω από το δημόσιο δίκαιο.

Μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Κορομίας ανέφερε οτι ξένισε το γεγονός ότι  ενώ γινόταν λόγος για προαπαιτούμενα, στη συνέχεια, α λα καρτ, όπως είπε, αφαιρέθηκαν καποια από αυτά, όπως έγινε στην περίπτωση της ΑΗΚ.

Ο κύριος Κορομίας είπε ότι την τελική απόφαση για το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης της Cyta θα λάβει η Βουλή, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις τις επόμενες μέρες με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων, για να εξηγήσουν τη θέση, ότι η Cyta δεν πρέπει να αποκρατικοποιηθεί.

Πηγή: riknews.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top