ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιστορική η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Ιστορική η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Ιστορική χαρακτήρισαν την προσέγγιση και συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ εκπρόσωποι του Ελληνικού και του Εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ οι οποίοι πραγματοποιούν κοινή επίσκεψη στις τρεις χώρες.

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής και εβραϊκής ομογένειας των ΗΠΑ συναντήθηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Ανώτατος Πρόεδρος του Τάγματος ΑΧΕΠΑ Τζον Γαλάνης είπε ότι βρίσκονται στην Κύπρο μαζί με εκπροσώπους από δύο πολύ σημαντικούς αμερικανο-εβραϊκούς οργανισμούς για να μάθουν, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τις δράσεις των τριών χωρών, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου, για συνεργασία σε θέματα που τις αφορούν.

Ο κ. Γαλάνης είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν πολύ ειλικρινής και τους ενημέρωσε πλήρως για την παρούσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τα θέματα της Κύπρου.

Σημείωσε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν τα πλεονεκτήματα που έχουν οι τρεις χώρες σε ό,τι αφορά την μεταξύ τους συνεργασία και υπέδειξε ότι στην πραγματικότητα οι τρεις χώρες έχουν πολλά κοινά τόσο σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους και το ιστορικό υπόβαθρο «για πολλά χρόνια, αιώνες για την ακρίβεια, οι Έλληνες και οι Εβραίοι».

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Ισραήλ όπου, όπως είπε, συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου και αντάλλαξαν απόψεις με στόχο να στηρίξουν την όλη προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνεδρίου των Προέδρων των μεγάλων αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων Malcolm Hoenlein είπε ότι το ιστορικό γεγονός δεν είναι η κοινή αποστολή εκπροσώπων της ελληνικής και της εβραϊκής ομογένειας των ΗΠΑ στις τρεις χώρες καθώς η ελληνική και η εβραϊκή κοινότητα των ΗΠΑ συνεργάζονται πολύ καιρό και εδώ και πολλά χρόνια καταβάλλουν κοινές προσπάθειες τόσο σε επίπεδο κοινοτήτων όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το ιστορικό γεγονός, πρόσθεσε, είναι η προσέγγιση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την οικοδόμηση συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεργασία που μπορεί να έχει ευρύτερες προεκτάσεις.

«Σε μια εποχή αναταραχής στον κόσμο, όπου παρακολουθούμε σύνορα να εξαφανίζονται και χώρες να καταρρέουν, το να βλέπει κανείς να ενισχύεται η συνεργασία και ότι αυτές οι τρεις χώρες μπορούν να κάνουν τόσα πολλά σε πολιτικό επίπεδο, οικονομικό επίπεδο, στον τουρισμό ακόμα και σε ψυχολογικό επίπεδο, αποτελεί ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή» επεσήμανε, υποδεικνύοντας πως αυτό ακριβώς το μήνυμα που άκουσαν από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ στη Λευκωσία και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το ίδιο μήνυμα θα ακούσουν και από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν μεταβούν στην Ελλάδα.

«Πραγματικά προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλων μας, και αν αυτή (η συνεργασία) δουλέψει τότε μπορούμε να φέρουμε κι άλλες χώρες μέσα, έτσι ώστε σταδιακά αυτή η συνεργασία να εξελιχτεί κατά τρόπο που θα μεταβάλει τις σχέσεις σε ολόκληρη την περιοχή» πρόσθεσε καταλήγοντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top