ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο στρατιώτης που κάλυψε 135 μίλια σε 42 ώρες στη μνήμη της ξαδέρφης του! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο στρατιώτης που κάλυψε 135 μίλια σε 42 ώρες στη μνήμη της ξαδέρφης του!  – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τέτοιες ειδήσεις δεν μπορείς να τις προσπερνάς τόσο απλά. Έχουν κάποια σημασία, έναν σκοπό, με επίκεντρο τον άνθρωπο…

Ο Στίβεν Μούιρ που υπηρετεί τον Βρετανικό στρατό στην Κύπρο πήρε τη δεύτερη θέση σε αγώνα δρόμου 135 μιλίων που έγινε στη μνήμη της ξαδέρφης του, γιατρού που σκοτώθηκε από τους Ταλιμπάν καθώς βοηθούσε απελπισμένους ανθρώπους στο Αφγανιστάν.

Ο Στίβεν Μούιρ που μεγάλωσε στο Στίβενεϊτζ και υπηρετεί στον στρατό από το 2002, έτρεξε στο πλαίσιο του Cyprus Ultra Marathon (16/01), ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε 42 ώρες και 33 λεπτά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 1.525 στερλίνων (περίπου 2000 ευρώ)  για τον οργανισμό «Κάρεν Γου», ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό του στόχο που ήταν να μαζέψει γύρω στα 700 ευρώ.

Η Κάρεν που ζούσε στο Στίβενεϊτζ, σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2010 καθώς εργαζόταν σε ανθρωπιστική αποστολή. 

Η 36χρονη ήταν μέλος 11μελους ομάδας προσφέροντας ιατρική βοήθεια σε κατοίκους χωριών. Σ΄ αυτή την ομάδα έστησαν ενέδρα ένοπλοι άνδρες και η Κάρεν πυροβολήθηκε δυο φορές. Σκοτώθηκε μαζί με άλλα εννέα μέλη, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί υπήκοοι. Ένας άνδρας επιβίωσε.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Κάρεν Γου» δημιουργήθηκε στη μνήμη της, εστιάζοντας σε ενίσχυση προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες σε κοινότητες που δεν έχουν το προνόμιο να τυγχάνουν συχνά ιατρικής περίθαλψης.

Ο Στίβεν που υπηρετεί ως στρατιώτης στην Κύπρο, είπε: «Έτρεξα στον μαραθώνιο των 217 χιλιομέτρων για να δοκιμάσω τα όρια μου για τον οργανισμό , επειδή η υποστήριξη που δίνει σε κοινότητες είναι σωτήρια».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top