ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Άφησαν μαθητή στο σπίτι λόγω... γραφειοκρατίας – Αποκαλύπτουμε επιστολή του στον Υπουργό!

ΛΕΜΕΣΟΣ: Άφησαν μαθητή στο σπίτι λόγω... γραφειοκρατίας – Αποκαλύπτουμε επιστολή του στον Υπουργό!

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, απέστειλε 13χρονος μαθητής, ο οποίος εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται εκτός σχολικών αιθουσών, αφού κανένας αρμόδιος δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο πρόβλημα του.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Το ThemaOnline δημοσιεύει την επιστολή του 13χρονου μαθητή, ο οποίος περιγράφει την απίστευτη ταλαιπωρία τόσο του ιδίου όσο και των γονιών του προσπαθούν εδώ και μια βδομάδα να τον εγγράψουν σε δημόσιο σχολειό της Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή στον Καδή: «Οι κυρίες στο Επαρχιακό μιλούσαν στους γονείς μου κι έπαιζαν Candy Crash»!

Ο μαθητής φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο και αποφάσισε για κάποιους σοβαρούς λόγους να μετεγγραφεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δημοσίου. Ωστόσο, του στερείται το δικαίωμα μόρφωσης...

Να σημειωθεί πως για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Αυτούσια η επιστολή:

«Ονομάζομαι ………. και είμαι 13 ετών, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα φοιτούσα σε ιδιωτικό αγγλόφωνο σχολείο. Επειδή  όμως δεν ένιωθα ευτυχισμένος εκεί επέλεξα να αποχωρήσω και να φοιτήσω στο δημόσιο γυμνάσιο της περιοχής που κατοικώ.

Οι γονείς μου έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για την μετακίνηση μου από το ιδιωτικό στο δημόσιο σχολείο, όμως η γραφειοκρατία με κρατάει στο σπίτι, μη μπορώντας να κάνω το αυτονόητο! Να μορφωθώ!

Κύριε Υπουργέ ξέρω ότι γνωρίζεται το θέμα μου, αφού είχατε συνομιλήσει  τηλεφωνικά με την μητέρα μου, παρόλα αυτά όμως εγώ δεν βρίσκομαι ακόμη στο σχολείο και το δεύτερο τετράμηνο έχει ήδη ξεκινήσει…

Σήμερα η γραμματέας σας ενημέρωσε την μητέρα μου ότι έχετε στείλει επιστολή στο επαρχιακό γραφείο παιδείας της Λεμεσού και περιμένετε απόψεις. Συγχωρείστε με κύριε Υπουργέ, αλλά στο δικό μου κεφάλι όλα αυτά δεν χωρούν! Θέλω να πάω σχολείο, θέλω να μορφωθώ, έχω δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία. Ποιανού την άποψη πρέπει να περιμένω;

Που είναι τα δικαιώματα των πολιτών που συχνά ακούω στην τηλεόραση;

Μήπως επειδή είμαι κάτω των 18 και δεν ψηφίζω, αυτόματα χάνω και κάτι από αυτά τα «περιβόητα δικαιώματα»;

Εδώ και μια βδομάδα σχεδόν περιμένω την… έγκριση!! Από πόσους υπαλλήλους πρέπει να περάσει για να φτάσει στο άτομο που πρέπει να την υπογράψει για να πάω επιτέλους σχολείο;

Λυπάμαι κύριε Υπουργέ αλλά αν περιμένω από τις κυρίες που είδα όταν πήγα με τους γονείς μου για να πάρουμε την αίτηση μας στο επαρχιακό γραφείο παιδείας στην Λεμεσό, θα αργήσουν πολύ!  Οι κυρίες εκεί μιλούσαν στους γονείς μου και ταυτόχρονα έπαιζαν candy crash και επειδή κάποιες φορές παίζω και εγώ αυτό το παιχνίδι, θέλω να σας πω ότι ο χρόνος περνά χωρίς να το καταλάβω…

Σήμερα μίλησα προσωπικά με λειτουργό από το γραφείο της επιτρόπου προστασίας δικαιωμάτων των παιδιών και μου επιβεβαίωσε ότι παρανομείτε! Παραβιάζετε το δικαίωμα μου για μόρφωση εν γνώση σας και αυτό είναι αδίκημα!

Σας παραθέτω τα δικά μου στοιχεία επικοινωνίας και όχι των γονέων μου, ίσως μαζί μου είστε πιο ειλικρινής».

Να σημειωθεί πως το ThemaOnline προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας της Λεμεσού για να ενημερωθεί για το θέμα, όμως δυστυχώς κάνεις δεν μας απάντησε το τηλέφωνο!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top