ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα τροχαία που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τον κόσμο (Φωτογραφίες)

Τα τροχαία που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τον κόσμο (Φωτογραφίες)

O απροσδόκητος θάνατος του Παντελή Παντελίδη, που συγκίνησε το πανελλήνιο δεν ήταν ο πρώτος! Πολλοί μεγάλοι stars και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό έχουν βρει τραγικό θάνατο ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

Η ιστορία του τροχαίου που έφερε το θάνατο για τον ηθοποιό Τόμας Πρωτοπαπα συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Το πρωΐ της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του με προορισμό το στούντιο στο οποίο θα γίνονταν τα γυρίσματα της εκπομπής Dr Cook. Κάποια στιγμή και ενώ είχε ήδη μπει στην Αττική οδό, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να τηλεφωνήσει, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του ένα λευκό βανάκι. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει ο ηθοποιός στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά Αττικής, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Μετά το τέλος της επέμβασης, μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του ΚΑΤ, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος, για 66 ημέρες, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου 2013, οπότε και έφυγε απο τη ζωή.

Ο Πολ Γουόκερ έγινε ευρέως διάσημος το 2001, όπου υποδύθηκε τον Μπράιαν ο'Κόννορ, έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας Οι Μαχητές των Δρόμων, ρόλο τον οποίο επανέλαβε και στις συνέχειες της ταινίας.Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 30 Νοεμβρίου 2013, μαζί με έναν φίλο του.

Απο θαύμα ζει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/1/2016) χτυπήθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. στο Γκάζι με τον ασυνείδητο οδηγό να τον εγκαταλείπει στην άσφαλτο.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταφέρθηκε σχεδόν αμέσως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείου Νίκαιας προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε οι γιατροί να διαπιστώσουν πως δεν διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του.

Σοβαρό τροχαίο είχαν το Μάρτιο του 2015 οι διεθνείς μας Φετφατζίδης, Μόρας και Ταχτσίδης, ενώ βρίσκονταν σε ταξί στη Βουδαπέστη καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο της πόλης προκειμένου να επιβιβαστούν σε προγραμματισμένη πτήση για να επιστρέψουν στην Ιταλία, όπου και αγωνίζονται με τους συλλόγους τους.

Οι τρεις Ελληνες διεθνείς διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φετφατζίδης έκανε ράμματα στο κεφάλι.

Στις 17 Μαΐου του 2014 πάγωσε το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό ότι η Άννα Πολλάτου, αθλήτρια και ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών. Η άτυχη Άννα, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλλονιά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η Πολλάτου προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και "καρφώθηκε" σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι.

Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Ήταν 30 ετών.

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Πριγκίπισσα Νταιάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Φαγέντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο ατύχημα στο τούνελ Ποντ Ντ' Αλμά του Παρισιού, όταν η Mercedes-Benz W140 στην οποία επέβαιναν έφυγε απο τον έλεγχο του -όπως ακούστηκε μεθυσμένου- οδηγού τους, Ανρί Πόλ, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τους παπαράτσι που τους καταδίωκαν.

Η Γκρέις Πατρίσια Κέλι γνωστότερη ως Γκρέις Κέλι, ήταν μια βραβευμένη με όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός, καθώς και πριγκίπισσα του Μονακό. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη μικρή της κόρη της Στεφανί, από το εξοχικό τους στην επαρχία, η πριγκίπισσα Γκρέις είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Το σώμα της ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κι είχε πέσει σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό όπου της διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Η οικογένεια της αποσυνέδεσε το μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή.

Ο Τζέημς Ντιν πέθανε σε ηλικία μόλις 24 ετών. Η επιτυχία του Ντιν δεν κράτησε για πολύ, καθώς βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του, κοντά στο Χολάμ της Καλιφόρνια, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας της Καλιφόρνια που έχουν δημοσιευτεί, ένας φοιτητής πανεπιστημίου ήταν ο υπεύθυνος για το θανατηφόρο τροχαίο καθώς μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του γνωστού ηθοποιού.

Ντράζεν Πέτροβιτς. Ένας από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές του κόσμου, γεννήθηκε στη Γιουγκοσλαβία [τότε, σήμερα Κροατία] το 1964 και ήταν ο πρώτος αθλητής της χώρας του που έφτασε μέχρι το NBΑ. "Το παιδί του Διαβόλου" ή "Ο Μότσαρτ του Μπάσκετ", όπως τον αποκαλούσαν πέθανε το 1993 ύστερα από ένα τραγικό δυστύχημα στους βρεγμένους δρόμους της Βαυαρίας. Τεσσερισήμισι μήνες πριν από τα 29α γενέθλια του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ορατότητα ήταν πολύ κακή και ο Πέτροβιτς σεν φορούσε ζώνη. Στη φωτογραφία δεξιά, ο Ντράζεν με τον Νίκο Γκάλη, τις πρώτες μεγάλες στιγμές -και- του ελληνικού μπάσκετ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top