LIKE ONLINE

Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε την πόρτα κινδύνου επειδή ήθελε «καθαρό αέρα» (ΦΩΤΟ)

Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε την πόρτα κινδύνου επειδή ήθελε «καθαρό αέρα» (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο περιστατικό σε αερογραμμές της Κίνας.

Αεροσυνοδοί και επιβάτες των China Southern Airlines της πτήσης CZ3693 ήρθαν αντιμέτωποι με μια απρόοπτη συμπεριφορά την Τετάρτη το πρωί, όταν ένας επιβάτης λίγο πριν την απογείωση του αεροπλάνου, άνοιξε την πόρτα της εξόδου κινδύνου στο αεροδρόμιο Τσενγκντού.

Σύμφωνα με τον ίδιο το έκανε απλώς στην προσπάθειά του να «πάρει λίγο καθαρό αέρα» και πέρασε κατά λάθος το χερούλι της πόρτας για τον μοχλό που ανοίγει το παράθυρο του αεροπλάνου (νομίζοντας βέβαια ότι ανοίγει κανονικά)!

air2

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 130 επιβάτες και είχε προορισμό το Ουρούμκι της Κίνας, ενώ φαίνεται πως ο συγκεκριμένος επιβάτης δεν είχε ταξιδέψει ξανά με αυτό το μέσο μεταφοράς. Δήλωσε μάλιστα πως δεν ήθελε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην πτήση. Λόγω του συμβάντος, το δρομολόγιο καθυστέρησε για πάνω από μία ώρα. Οι υπεύθυνοι ερεύνησαν το ζήτημα, το πλήρωμα εδάφους έφτασε στο αεροπλάνο για να κλείσει την πόρτα και έγιναν επιπλέον έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος πριν απογειωθεί ξανά για τον προορισμό του.

air3

Το αδίκημα του ανοίγματος της πόρτας εξόδου έκτακτης ανάγκης του αεροσκάφους όταν δεν υπάρχει λόγος τιμωρείται με κράτηση στην Κίνα. Δεν είναι γνωστό ωστόσο αν στον επιβάτη θα επιβληθούν κυρώσεις ή θα αποκλειστεί από τη λίστα επιβατών κι άλλων αεροπορικών ταξιδιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό, όχι βέβαια για τον ίδιο λόγο.

Πέρυσι τον Ιανουάριο δύο κινέζοι επιβάτες αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες εξόδου κινδύνου του αεροσκάφους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις των πτήσεων. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν. Ένας άνδρας επίσης τον περασμένο Σεπτέμβριο άνοιξε την πόρτα εξόδου όταν την «πέρασε για την πόρτα της τουαλέτας», όπως είχε πει.

air1

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top