LIFESTYLE

Είχε πιεί ένα μπουκάλι αλκοόλ ο Παντελίδης – «Στο μέσο της τοξικής θανατηφόρου δόσης»

Είχε πιεί ένα μπουκάλι αλκοόλ ο Παντελίδης – «Στο μέσο της τοξικής θανατηφόρου δόσης»

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι η αιτία του θανατηφόρου τροχαίου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ιδιαίτερα αγαπητός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.  Το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του Παντελή προσδιορίσθηκε τελικώς στον απίστευτο αριθμό του 2,72 mg ανά λίτρο! Σπάνια βρίσκεις τόση ποσότητα αλκοόλ.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Μάριος Μαρσέλος, μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για την υπόθεση του 32χρονου και ήταν διαφωτιστικός. Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε, τα 0,50 mg ανά λίτρο στο αίμα, αντιστοιχούν σε δύο ποτήρια δυνατού ποτού, παράδειγμα ουίσκι. Από τα 0,50 mg μέχρι και τα 1,5 mg, μπορεί να αντιστοιχούν σε 6 ποτήρια ουίσκι, ενώ αν κάποιος καταναλώσει από 1,5 έως και 2,5 mg, σημαίνει πως ήπιε σχεδόν ένα μπουκάλι μόνος του. Αυτό φαίνεται πώς έκανε και ο Παντελής Παντελίδης, αφού σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, στο αίμα του βρέθηκε 2,72 mg αλκοόλ ανά λίτρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο καθηγητής, είναι πιθανόν ο τραγουδιστής να μη μπορούσε καν να περπατήσει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Έκανε, επίσης, λόγο για βαριά μέθη: «Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος έχει πιει ένα ολόκληρο μπουκάλι και δεδομένου ότι δεν μεταβολίζεται γρήγορα το οινόπνευμα, θέλει το χρόνου του, οπωσδήποτε έχουν επηρεαστεί σίγουρα όλες οι κινητικές λειτουργίες. Φαντάζομαι δηλαδή ένα άτομο που έχει καταναλώσει τόσο πολύ, μπορεί να μην μπορεί καλά καλά να περπατήσει ας πούμε. Μιλάμε για βαθιά μέθη κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι νομίζω το πιο καλό που μπορούμε να πούμε».

Και πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει πολύ μειωμένα αντανακλαστικά, δε μπορεί να εκτιμήσει αποστάσεις, δεν μπορεί να εκτιμήσει ταχύτητα με την οποία πηγαίνει και αν αυτός θα πάρει μια στροφή και ούτω καθεξής. Δηλαδή είναι όλα μαζί, επηρεάζονται. Όλος ο συντονισμός των κινήσεων, η αντίληψη του χώρου, η αντίληψη των αποστάσεων και επιβραδύνονται πάρα πολύ τα αντανακλαστικά, δηλαδή ακόμα και αν δει κάποιος ένα κίνδυνο μέχρι να καταλάβει τι γίνεται και να φρενάρει, έχει περάσει πολύτιμος χρόνος.
 

Ένας άνθρωπος ο οποίος πίνει υπερβολικά, αν ξεπεράσει τα 5%, κινδυνεύει να πεθάνει από παράλυση του αναπνευστικού κέντρου. Παραλύει η αναπνοή στον εγκέφαλο, δηλαδή το κέντρο της αναπνοής στον εγκέφαλο και πεθαίνει από το λόγο.
 

Είμαστε στο μέσο της τοξικής θανατηφόρου δόσης, ας πούμε».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top