ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοποθέτησή σε σχόλιό μας για το εξώδικο των 85 ευρώ – Αγγελίδης: «Η Αστυνομία εφαρμόζει τον νόμο»

Τοποθέτησή σε σχόλιό μας για το εξώδικο των 85 ευρώ – Αγγελίδης: «Η Αστυνομία εφαρμόζει τον νόμο»

Το μήνυμα ότι η Αστυνομία και τα μέλη της δεν κάνουν τίποτα περισσότερο παρά να εφαρμόζουν τους νόμους, έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μέσω τοποθετήσεών του στο ThemaOnline.

Μιλώντας για το επώνυμο σχόλιό μας σε σχέση με τους ελέγχους για τις άδειες κυκλοφορίας και τα εξώδικα πρόστιμα ύψους 85 ευρώ, τόνισε πως «η Αστυνομία εφαρμόζει τον νόμο, ενώ το ύψος των προστίμων καθορίζεται από τη νομοθετική εξουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αστυνομικοί που σε βάζουν να πληρώνεις επειδή… δεν έχεις λεφτά

Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο σημείο που θέλω να θίξω για το θέμα αδειών κυκλοφορίας, είναι ότι είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2016. Είχε γίνει, επίσης, σχετική γνωστοποίηση προς το κοινό.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία έδωσε επιπλέον παράταση 10 ημερών. Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα γίνονταν παρατηρήσεις έτσι ώστε να ανανεωθούν οι άδειες κυκλοφορίας. Μετά απ΄ αυτή την περίοδο η Αστυνομία στο πλαίσιο των καθηκόντων της διεξάγει ελέγχους και μεταξύ άλλων ελέγχει κατά πόσον ανανεωθήκαν οι άδειες κυκλοφορίας. Ακόμη, πρέπει να αναφέρω ότι γενικότερα για τα θέματα της τροχαίας έχουν γίνει μελέτες γα πρόληψη ατυχημάτων, στις οποίες περιέχεται και η πτυχή των ποινών».

Ο κ. Αγγελίδης συνέχισε λέγοντας: «Τα μέλη της Αστυνομίας έτυχαν και εκπαίδευσης ώστε να αναπτύξουν την κρίση τους και να μπορούν να αξιολογήσουν την κάθε περίπτωση. Σε περιπτώσεις, λοιπόν, που τα αδικήματα δεν είναι σοβαρά και με λίγα λόγια εκεί που ενδείκνυται, μπορούν και εφαρμόζουν τον θεσμό των προειδοποιήσεων ή/και παρατηρήσεων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κατέληξε λέγοντας: «Ο στόχος μας δεν είναι οι καταγγελίες αλλά η πρόληψη μέσα από τους ελέγχους, με γνώμονα την ασφάλεια».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top