ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι: «Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να βελτιώσουν τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς»

Οικολόγοι: «Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να βελτιώσουν τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς»

Για δικαίωση μιλά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά από απόφαση των τοπικών φορέων για βελτίωση του δρόμου και δημιουργία τρίτης λωρίδας.

 Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Οι Οικολόγοι είχαν προτείνει από την πρώτη στιγμή- προ εικοσαετίας - εναλλακτικές λύσεις για τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, έξω από τη λογική του έργου μαμούθ , το οποίο είχαμε προβλέψει ότι δεν θα γίνει (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον)

Είχαμε προτείνει εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες είχαν ως γνώμονα το περιβάλλον και να μην είναι ασύμφορες οικονομικά για το κράτος και τους πολίτες. Δυστυχώς όμως είχαμε δεχτεί επιθέσεις από όλους τους φορείς ως εχθροί της ανάπτυξης και ότι εξυπηρετούσαμε συμφέροντα άλλων περιοχών.

Είκοσι χρόνια μετά η απόφαση από τους τοπικούς φορείς για βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου με δημιουργία τρίτης λωρίδας και βελτίωση της ασφαλτόστρωσης, μας δικαιώνει. Χρειάστηκαν όμως είκοσι χρόνια και συζητήσεις επί συζητήσεων για να καταλήξουν ότι ο δρόμος τετραπλής κατεύθυνσης ήταν ανέφικτος οικονομικά και περιβαλλοντικά. Χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι σε δυστυχήματα που πιθανόν να είχαν αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι είχαν ακούσει τα φρόνιμα επιχειρήματα των Οικολόγων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση των φορέων της Πάφου. Παράλληλα, τους καλούμε να εντείνουν τις προσπάθειες τους,  έτσι ώστε   τα εγγειοβελτιωτικά έργα που γίνονται στη συγκεκριμένη επαρχία να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και όχι απλά  να αυξάνουν τα κέρδη των εργολάβων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top