LIKE ONLINE

Σε αυλές ξένων σπιτιών και κάτω από κρεβατάκια θαλάσσης ψάχνουν να βρουν Pokemon οι Κύπριοι – Προειδοποιεί η αστυνομία

Σε αυλές ξένων σπιτιών και κάτω από κρεβατάκια θαλάσσης ψάχνουν να βρουν Pokemon οι Κύπριοι – Προειδοποιεί η αστυνομία

Εθισμό έχει προκαλέσει και στους Κύπριους χρήστες του διαδικτύου το παιγνίδι που κάνει κυριολεκτικά παγκόσμιο πάταγο.

Το παιχνίδι, δημιουργήθηκε από την Niantic, μια start-up της Google- Alphabet σε συνεργασία με την Nintendo και την Pokemon Company.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που σε αναγκάζει να βγεις από το σπίτι σου και να κυνηγήσεις Pokemon. O χρήστης περπατά στον πραγματικό κόσμο και μέσω της εικόνας που καταγράφει η κάμερα του κινητού του εντοπίζει τα Pokemon.

Το φαινόμενο Pokemon Go έφτασε και στην Κύπρο προκαλώντας φρενίτιδα σε παιδιά και ενήλικες. Ως εδώ όλα καλά αφού είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να ψυχαγωγείται μέσω διαδικτύου.

Εκεί όμως που τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα είναι όταν οδηγοί, σταματούν στη μέση του δρόμου ή περνούν με κόκκινο στην προσπάθεια τους να «πιάσουν» τα Pokemon.

Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία έχουν προκληθεί μικροατυχήματα οχημάτων στην προσπάθεια των οδηγών να τα εντοπίσουν.

Η αστυνομία έχει ήδη αντιληφθεί τι συμβαίνει στους δρόμους και εφιστά την προσοχή στους οδηγούς να τηρούν τον κώδικα οδικής ασφάλειας για αποφυγή ατυχημάτων. Υπενθυμίζει δε, ότι η οδήγηση με χρήση κινητού απαγορεύεται και θα προβαίνει σε σχετικές καταγγελίες με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Την ίδια ώρα τραγελαφικές ιστορίες γύρω από το κυνήγι Pokemon στo νησί μας κάνουν την παρουσία τους, αφού ένας χρήστης μπήκε στην αυλή ενός άγνωστου σπιτιού προκαλώντας την ανησυχία του ιδιοκτήτη, ενώ άλλος προσπαθούσε να το πιάσει κάτω από «ξένο» κρεβατάκι σε παραλία.

Πέραν όμως της όποιας αστείας πτυχής, να υπενθυμίσουμε ότι στο εξωτερικό είχαμε μέχρι και νεκρό λόγω Pokemon καθώς επίσης και σειρά σοβαρών ατυχημάτων.

Έτσι, καλό θα ήταν μικροί και μεγάλοι να έχουμε τον νου μας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top