ΠΑΡΑ-THEMA

Η Δημόσια Υπηρεσία σπαταλά το χρήμα και τον χρόνο των πολιτών – Οι χαμηλόμισθοι «σώζουν την παρτίδα»

Η Δημόσια Υπηρεσία σπαταλά το χρήμα και τον χρόνο των πολιτών – Οι χαμηλόμισθοι «σώζουν την παρτίδα»

«Άρρωστη» η Δημόσια Υπηρεσία στην Κύπρο, όχι λόγω υπαλλήλων, αλλά λόγω επιθεωρητών.

Κοινό «μυστικό» η άθλια κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υπηρεσία της Κύπρου, με θύματα όχι μόνο τον απλό πολίτη αλλά και τους ιδίους τους υπαλλήλους.

Δυστυχώς, σε μία χώρα που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή, οι καταγγελίες που βγαίνουν στο «φως» φανερώνουν την αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί, να επιθεωρήσει και να πατάξει κρούσματα ανικανότητας και τεμπελιάς που για χρόνια ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τα κακά της Δημόσιας Υπηρεσίας δεν βασανίζουν μόνο τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους που θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Η έλλειψη σωστής αξιολόγησης για υπεύθυνους και διευθυντές τμημάτων στο δημόσιο αμβλύνει το πρόβλημα, με τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους να επωμίζονται όλο το βάρος.

Η ανευθυνότητα των υπευθύνων που πηγάζει από την τεμπελιά, κάποιες φορές την ανικανότητα αλλά και την «σιγουριά» δημιούργησε μια Δημόσια Υπηρεσία που νοσεί. Γραφειοκρατία, αδικία και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε υπηρεσίες που ακόμη στέλνουν μηνύματα με περιστέρια, ενώ τα πάντα θα έπρεπε να δουλεύουν ηλεκτρονικά.

Προαγωγές με κομματικό άρωμα και διευθυντές με βουλευτικά φόντα. Αυτά εξακολουθούμε να  βλέπουμε στην Κύπρο που θέλει να ονομάζεται αξιοκρατική. Τελικά πόσες ορθές αξιολογήσεις, μεταθέσεις ή ακόμη και απολύσεις έγιναν στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια;

Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, οι περισσότεροι, που αν και χαμηλόμισθοι προσπαθούν μόνοι να λύσουν τα προβλήματα που θα έπρεπε να ανησυχούν κάποιους άλλους, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα παράπονα και την οργή των πολιτών. 

ΥΓ: Για να είμαστε ειλικρινείς. Ποιος περιμένει πραγματική και σωστή αξιολόγηση προαγωγών και υπαλλήλων όταν τα κόμματα χρησιμοποιούν την Δημόσια Υπηρεσία ως ορμητήριο; Εξάλλου, κανείς δεν δαγκώνει το χέρι που τον… ψηφίζει! 

ΥΓ2: Το δημόσιο είναι ένας ωκεανός συμφερόντων που περιβάλλεται από έξοδα! Αυτό πληρώνουμε καθημερινά… 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top