ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις – Νέα συνάντηση Προέδρου και Ακιντζί

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις – Νέα συνάντηση Προέδρου και Ακιντζί

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Η συνάντηση ξεκινά στις 10.00 το πρωί, και είναι η δεύτερη σε μια σειρά 7 προγραμματισμένων συναντήσεων των δύο ηγετών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό μετά την πρώτη συνάντηση, στις 23 Αυγούστου, είπε ότι η συνάντηση ήταν αρκετά δημιουργική για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και αρκετά διευκρινιστική για θέματα που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ερωτηθείς εξάλλου αν μετά τη συνάντηση Ακκιντζί – Ερντογάν είναι πιο αισιόδοξος και αν είναι πιο εύκολο το έργο των δύο ηγετών για επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτό θα εξεταστεί στις 14 Σεπτεμβρίου όταν μετά τον εντατικό κύκλο των συναντήσεων , θα διαφανεί πόση πρόοδος έχει επιτευχθεί.

Κληθείς να πει τι αποφασίστηκε για τις επόμενες συναντήσεις, ο Πρόεδρος είπε ότι έχουν καθοριστεί κεφάλαια που θα συζητούνται σε κάθε μία των συναντήσεων. Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί συνάντηση για συζήτηση του περιουσιακού απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι “βεβαίως δεν θα αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε χάρτες, ονόματα κλπ όσον αφορά το εδαφικό, αλλά θα συζητηθούν κάποια κριτήρια που πρέπει να διέπουν τις εδαφικές αναπροσαρμογές που είναι και απόλυτα συνδεδεμένες με το περιουσιακό”.

“Το ίδιο θα γίνει και όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Η βασική αρχή που συμφωνούμε και οι δύο είναι ότι η ασφάλεια του ενός δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για τον άλλον”, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top