ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τεχεράνη μεταβαίνει ο Δημήτρης Συλλούρης – Τριήμερη επίσκεψη με από πρόσκληση του Προέδρου της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης

Στην Τεχεράνη μεταβαίνει ο Δημήτρης Συλλούρης – Τριήμερη επίσκεψη με από πρόσκληση του Προέδρου της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, μεταβαίνει την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016, στην Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δρα Ali Ardeshir Larijani.

Τον κ. Συλλούρη συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Βασιλική Αναστασιάδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κα Εύη Σταυρή- Χατζηγιάννη και ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Βασίλης Κοιλιαρής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράν δρα Hassan Rouhani. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του δρα Larijani, ο οποίος και θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του. Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου, θα παραστούν, επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ιράν-Κύπρου κ. Alaeddin Boroujerdi και άλλα μέλη της Ομάδας Φιλίας.

Ο κ. Συλλούρης θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κ. Ali Shamkhani, τον Επικεφαλής του Συμβουλίου Διάκρισης Ωφελιμότητας, τέως Πρόεδρο του Ιράν κ. Ayatollah Akbar Hashemi Rafsanjani, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Mohammad Javad Zarif και τον Ανώτατο Σύμβουλο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν και Επικεφαλή του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών του Συμβουλίου Διάκρισης Ωφελιμότητας, τέως Υπουργό Εξωτερικών κ. Ali Akbar Velayati.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί στη διάρκεια της επίσκεψής του χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Τεχεράνη. Αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2016.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top