ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την διακαναλική διάσκεψη του ΠτΔ – Πού θα στοχεύει η ομιλία του

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την διακαναλική διάσκεψη του ΠτΔ – Πού θα στοχεύει η ομιλία του

Σε εκτεταμένη ενημέρωση του λαού θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την Παρασκευή 4/11, γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό σύμφωνα με τα όσα διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος, όσο και η διπλωματική ομάδα που τον περιβάλλει, βρίσκονται σε πυρετώδες στάδιο προετοιμασίας για την σημαντική επικοινωνιακά, διακαναλική συνέντευξη αλλά και για την κρίσιμη μετάβαση τους στον Μοντ Πελερέν της Ελβετίας, όπου ίσως κριθεί όλη η διαδικασία του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης μέσω της διακαναλικής διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, θα προσπαθήσει ενδελεχώς να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό μέχρι σήμερα, με τις συγκλίσεις, τις αποκλίσεις, τις συμφωνίες και τις διαφωνίες που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Νίκος Αναστασιάδης την Παρασκευή θα απευθυνθεί σε όλα τα ακροατήρια και όλους τους εμπλεκόμενους του Κυπριακού και της εν εξελίξει διαδικασίας συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς της Τουρκίας και της διεθνούς κοινότητας.

Η ομιλία του Προέδρου θα είναι πολυδιάστατη αφού από την μια, θα ενημερώνει και θα καθησυχάζει τις όποιες ανησυχίες στο εσωτερικό μέτωπο, από την άλλη θα εκφράζει την βούληση για λύση θέτοντας όμως τις κόκκινες γραμμές της πλευράς μας και την ίδια ώρα θα μιλήσει για την ανάγκη του ιστορικού συμβιβασμού.

Ο Πρόεδρος στοχεύει να κερδίσει τις εντυπώσεις πείθοντας τον λαό και εξασφαλίζοντας την όσο γίνεται μεγαλύτερη συναίνεση λίγο πριν από την κρίσιμη συζήτηση του εδαφικού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top