ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η 13χρονη Κύπρια που νίκησε τον καρκίνο – Συγκινητική η στάση των συμμαθητών της

Η 13χρονη Κύπρια που νίκησε τον καρκίνο – Συγκινητική η στάση των συμμαθητών της

«Το λαμπερό αστέρι» που νίκησε τον παιδικό καρκίνο …

Η Μυρτώ, μια συμμαθήτρια της 13χρονης Στέλλας που κτυπήθηκε από τον καρκίνο διηγείται όσα συνέβησαν από την στιγμή που έμαθε το δυσάρεστο νέο για την φίλη και συμμαθήτρια της, μέσω της εφημερίδας «Πολίτης».

Η Δευτέρα δεν άργησε να’ρθει… Μια Δευτέρα διαφορετική από τις άλλες, συννεφιασμένη και μουντή, λες και κάτι συνέβαινε… Η Στέλλα δεν φάνηκε στο σχολείο…

«Τι συμβαίνει άραγε;», αναρωτιόταν η Μυρτώ, που έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο στο κινητό τη φίλη της, αλλά δεν απαντούσε.

«Κάτι πρέπει να έχει πάθει η φίλη μου». Ανησύχησε τόσο πολύ που ενώ βρισκόταν στην τάξη το μυαλό της ταξίδευε και άσχημες σκέψεις την κατέτρεχαν. Δεν άκουγε την καθηγήτριά της που της μιλούσε για Σπαρτιάτες και Αθηναίους.

Το μόνο που σκεφτόταν ήταν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στη Στέλλα …

Ενθυμούμενη κάποιες πληροφορίες που της είχε δώσει η Στέλλα για τη γειτονιά της και το σπίτι της, ξεκίνησε …

«Ενώ διάβαζα ένα πολύ ενδιαφέρον λογοτεχνικό βιβλίο, άρχισα να νιώθω ζάλη. Ξάπλωσα και κοιμήθηκα πιστεύοντας πως μέχρι το πρωί θα μου περνούσε και θα πήγαινα στο σχολείο. Ωστόσο το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Είχα αιμορραγίες στη μύτη και οι γονείς μου πανικοβλήθηκαν. Δεν ήξεραν τι είχε συμβεί έτσι ξαφνικά. Με πήγαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο και ο γιατρός μας είπε πως θα έπρεπε να κάνω κάποιες απαραίτητες εξετάσεις. Έπειτα αναμέναμε τα αποτελέσματα με την ελπίδα πως μια ιάσιμη ασθένεια με πλάκωσε τώρα χειμωνιάτικα και ότι γρήγορα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή θα την αντιμετώπιζα».

«Δεν ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα… Το απόγευμα της ίδιας μέρας χτύπησε το τηλέφωνο και η μαμά μου γεμάτη αγωνία το απάντησε. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του γιατρού … «Κυρία Αντωνίου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η κόρη σας πρέπει να… πως να το πω … πάσχει από καρκίνο μυελού των οστών. Όμως μην απελπίζεστε… Στις μέρες μας με την τόσο μεγάλη εξέλιξη της επιστήμης ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος…», συνέχισε.

Βγαίνοντας από το κατώφλι του σπιτιού η Μυρτώ πάγωσε και το προσποιητό χαμόγελο έσβησε από το πρόσωπο της …

Η καθηγήτρια κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τη μαθήτρια της και έτσι όταν το μάθημα τελείωσε και όλοι η μαθητές βγήκαν έξω στην αυλή για διάλειμμα, κάλεσε την Μυρτώ κοντά της.

Η Μυρτώ χωρίς δισταγμό ξεκίνησε να της αφηγείται τα πάντα. Η καθηγήτρια συγκινημένη κοιτούσε χωρίς να μιλά. Με τα μάτια γεμάτα δάκρυα είπε στη Μυρτώ ότι πρέπει να βοηθήσουν όσο μπορούν τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές.

Μάλιστα καθησύχασε τη Μυρτώ λέγοντας της πως από εδώ και πέρα ό,τι συμβαίνει θα το αντιμετωπίζουν μαζί και η Στέλλα θα γίνει καλά.

Η κ. Κωνσταντίνα ζήτησε από την Μυρτώ να επισκεφτούν μαζί την Στέλλα, για να μην ντραπεί όταν δει την καθηγήτριά της.

Η μητέρα της Στέλλας πριν, είχε ενημερώσει την Μυρτώ ότι η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί, έτσι πήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, μαθητές και καθηγητές οργάνωσαν εθελοντική αιμοληψία για να δουν αν υπάρχει συμβατός δότης για τη μεταμόσχευση.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Όλα τα κορίτσια και τα αγόρια έκοψαν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης στην αγαπημένη τους συμμαθήτρια. Μέσα σε λίγες μέρες δημιούργησαν μια πλούσια μακριά ξανθιά πλεξούδα και την έστειλαν στην Στέλλα …

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top