ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Δευτέρα (12/12)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Δευτέρα (12/12)

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Οι έντονες διεργασίες στο Κυπριακό ένα μήνα πριν τη συνάντηση της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη, η καταψήφιση του κονδυλίου για τις αποκρατικοποιήσεις και οι επιπτώσεις που έχει αυτό στην οικονομία, η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία, καθώς και οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

“Ταφόπλακα” είναι ο τίλος της εφημερίδας “Αλήθεια” που γράφει ότι μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το κονδύλι για τις αποκρατικοποιήσεις μπήκε ταφόπλακα σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας και ότι ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως τερματίζεται η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή αφού δεν υπάρχουν χρήματα. Γράφει επίσης ότι στο αίμα είναι και πάλι η Τουρκία μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση Κούρδων και ότι στους 38 ανέρχονται οι νεκροί. Αναφέρεται και στο Κυπριακό και γράφει ότι έντονες θα είναι τις επόμενες ημέρες οι διεργασίες με στόχο την καλύτερη προετοιμασία πριν την 12η Ιανουαρίου.

“Η Σημερινή” με τίτλο “Εντονο παρασκήνιο με φόντο τη Γενεύη” γράφει ότι από τη Λευκωσία στο Παρίσι και από εκεί στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο Ελληνας Πρόεδρος συναντάται σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο για το Κυπριακό, ότι νέα συνάντηση θα έχουν αύριο Αναστασιάδης – Ακιντζί, ενώ την Πέμπτη ο Πρόεδρος ενημερώνει την ΕΕ. Αναφέρεται και στις δημοτικές εκλογές και γράφει πως στην τελική ευθεία είναι οι εκλογές και πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες. Αναφέρεται ακόμα στο κτύπημα στην καρδιά της Πόλης από παρακλάδι του ΡΚΚ.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Κερδίζει η αδιαφορία” γράφει ότι το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό φαίνεται να επιδρά αρνητικά στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή στην Κύπρο και ότι έξι μέρες πριν τις δημοτικές και μόνο οι μάχες των υποψηφίων θυμίζουν εκλογές. Γράφει επίσης σε άλλο της θέμα για έκρηξη έξω από την πόρτα της οικίας του γιατρού και υποψήφιου δημάρχου Ιδαλίου Νίκου Νικολάου και ότι η αστυνομία δεν την αποδίδει στην προεκλογική εκστρατεία. Αναφέρεται ακόμη σε λουτρό αίματος στην Κωνσταντινούπολη και στη δήλωση Ερντογάν ότι “θα το πληρώσουν πολύ ακριβά”.

Η “Χαραυγή” στο κύριό της θέμα με τίτλο “Αμεταρρύθμιστη ... η κυβερνητική ανικανότητα” γράφει ότι η καταψήφιση από τη μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων της λεγόμενης μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ. Γράφει ακόμη ότι έτοιμοι είναι οι γονείς για δυναμικά μέτρα και ότι τετράμηνα και παγκύπριες εξετάσεις είναι οι κόκκινες γραμμές των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. Αναφέρεται και στην Τουρκία και γράφει ότι σε πένθος βυθίστηκε η χώρα μετά την νέα πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου με στόχο την αστυνομία.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top