ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων την Δευτέρα(19/12)

Τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων την Δευτέρα(19/12)

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου .

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών, οι ανατροπές και τα ντέρμπι που προέκυψαν σε μεγάλους Δήμους, οι αναλύσεις των αποτελεσμάτων για τα κόμματα και η μεγάλη αποχή, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η ενημέρωση που θα τύχει ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες από τον Εσπεν Μπαρθ Έιντε, οι ευεργετικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, η κατάσταση στην Τουρκία και στη Συρία.

Η “Αλήθεια”, υπό τον τίτλο “Μεγάλες ανατροπές”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι χθεσινές δημοτικές εκλογές επιφύλαξαν εκπλήξεις και ανατροπές αλλά και ντέρμπι, με κάποιους δήμους να κρίνονται κυριολεκτικά στην τελευταία κάλπη, όπως στη Λεμεσό όπου ο Νίκος Νικολαΐδης εξελέγη Δήμαρχος με εννέα μόλις ψήφους διαφορά. Αλλού, γράφει ότι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Τουρκία μετά το δεύτερο μακελειό μέσα σε μια εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Αλλού, γράφει ότι Κύπριος είναι ο υπερτυχερός στο τζόκερ, ο οποίος κέρδισε 2,5 εκ ευρώ.

Η “Σημερινή” κάτω από τον τίτλο “Γερό κτύπημα στο κομματικό κατεστημένο” γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι πολίτες, σε μεγαλύτεροι βαθμό από κάθε άλλη φορά, επέλεξαν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια που κατήλθαν με τη σημαία του ανεξάρτητου. Σε άλλο θέμα γράφει για την αποχή και πώς την ερμηνεύουν οι Ν. Ορεινός και Ν. Περιστιάνης. Αλλού, γράφει για τα ευτράπελα των χθεσινών εκλογών, όπως στην κοινότητα Αναδιού, όπου θα ξαναστηθούν κάλπες λόγω ισοψηφίας των υποψηφίων.

Ο “Φιλελεύθερος”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ανατροπές με δυνατά μηνύματα”, γράφει ότι οι κάλπες επεφύλαξαν πολλές εκπλήξεις και έστειλαν μηνύματα προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες, αφού οι πολίτες ξέφυγαν από τις κομματικές επιλογές και επέφεραν ανατροπές σε μια σειρά από δήμους. Αλλού, γράφει ότι όλα δείχνουν πως στα ορεινά θα έχουμε λευκά Χριστούγεννα φέτος καθώς Τετάρτη και Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και στα ημιορεινά. Σε άλλο θέμα γράφει πως επίθεση από ένοπλους δέχθηκαν πέντε λεωφορεία που θα παραλάμβαναν αρρώστους και τραυματίες από τα περικυκλωμένα από αντάρτες χωριά αλ-Φουά και Κεφράγια στη Συρία.

Η “Χαραυγή”, υπό τον τίτλο “Πρώτο βήμα για ανοδική πορεία Αριστεράς”, γράφει ότι οι πολίτες επέλεξαν τους νέους τοπικούς άρχοντες με τα αποτελέσματα να βρίσκουν ικανοποιημένο το ΑΚΕΛ και τον Άντρο Κυπριανού να δηλώνει ότι το κόμμα του κτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και πως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανακόψει την πτωτική πορεία. Αλλού, γράφει ότι στο 18,8% είναι η πληρότητα των φραγμάτων, και πως οι βροχές των τελευταίων ημερών ήταν πολύ ευεργετικές. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε θα ενημερώσει τις επόμενες μέρες τον νέο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες για το Κυπριακό.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top