ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Φανερή η αγωνία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στα τρία 10λεπτα διαλείμματα – Κάπνιζε ασταμάτητα – Οι αντιδράσεις στην αίθουσα

Φανερή η αγωνία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στα τρία 10λεπτα διαλείμματα – Κάπνιζε ασταμάτητα – Οι αντιδράσεις στην αίθουσα

Έκδηλη ήταν η αγωνία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στα τρία δεκάλεπτα διαλείμματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα και με τα όσα κατέγραψε ο δημοσιογράφος Νέαρχος Κυπριανού («Φιλελεύθερος»), ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου και στα τρία δεκάλεπτα διαλείμματα ήταν πλαισιωμένος από συγγενικά του πρόσωπα και κάπνιζε ασταμάτητα μέχρι την επανέναρξη της διαδικασίας.

Σημειώνει επίσης ο συνάδελφος: «Τα πηγαδάκια έδιναν κι έπαιρναν. Παράλληλα, σχολίαζαν το περιεςχόμενο της απόφασης, κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση, μέχρι το σημείο που είχε γίνει η διακοπή και μια εκτίμηση για τη συνέχεια».

Ο κ. Ερωτοκρίτου κατά την ανάγνωση της απόφασης από τους δικαστές, άκουγε προσεκτικά και όταν διαφωνούσε κουνούσε το κεφάλι εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία του.

Και τους τρεις καταδικασθέντες είχε κυριεύσει η κούραση και η εξάντληση από την πολύωρη διαδικασία.

Λίγο πριν το τέλος της ανάγνωσης της απόφασης, ο Ανδρέας Κυπρίζογλου ένιωσε δυσφορία κλαι του δόθηκε νερό από το έδρανο των Δικαστών για να δροσιστεί, ενώ έβγαλε και το σακάκι που φορούσε.

Οι καταδικασθέντες κατηγορούνταν ότι κατά το διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου του 2013 συνωμότησαν προκειμένου ο Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Andreas Neocleous &Co LLC να μην καταχωρήσουν εμφάνιση σε αγωγή που θα καταχωρούσε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου και εταιρείες συμφερόντων του ούτως ώστε να εκδοθεί απόφαση ερήμην των ίδιων ως εναγόντων με όφελος 515.679,99 ευρώ και αντίστοιχη βλάβη των συμφερόντων της Λαϊκής Τράπεζας, εναγομένων, διαπράττοντας έτσι τα αδικήματα της συνωμοσίας για εκτροπή της πορείας της δικαιοσύνης και της συνωμοσίας προς καταδολίευση. Το αντάλλαγμα σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου όντας Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, να προωθήσει την ποινική δίωξη πέντε φυσικών και ενός νομικού προσώπου για την υπόθεση της Providencia διαπράττοντας έτσι τα αδικήματα του δεκασμού, της δωροληψίας και συναλλαγών που υποδηλώνουν διαφθορά και οι Π. Νεοκλέους και η δικηγορική εταιρεία Andreas Neocleous &Co LLC, οι οποίοι επιδίωκαν τη δίωξη των πέντε Ρώσων αντιδίκων τους, τα αδικήματα του δεκασμού, της ενεργούς δωροδοκίας και συναλλαγής με αντιπροσώπους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top