ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Γιατρός στο Γ.Ν. Λευκωσίας προκαλεί προβλήματα σε ασθενείς – «Σφυρίζει αδιάφορα» το Υπουργείο Υγείας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Γιατρός στο Γ.Ν. Λευκωσίας προκαλεί προβλήματα σε ασθενείς – «Σφυρίζει αδιάφορα» το Υπουργείο Υγείας

Εναντίον συγκεκριμένου νευροχειρουργού του Νοσοκομείου Λευκωσίας καταθέτει καταγγελίες η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, η οποία μάλιστα ζητά την άμεση παρέμβαση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο συγκεκριμένος ιατρός, είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση φαρμάκου μέσω αντλίας στους τετραπληγικούς, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών ασθενών, όχι μόνο δεν συμπεριφέρεται σωστά στους ασθενείς του, προσβάλοντας τους, αλλά ταυτόχρονα δεν συνεργάζεται, όπως οι ίδιοι θα ήθελαν, με τους γιατρούς της πτέρυγας παραπληγικών του νοσηλευτηρίου και παράλληλα, σε κάποιες περιπτώσεις παρέχει υπηρεσίες «πολύ χαμηλού επιπέδου οι οποίες δημιουργούν επιπρόσθετες εμπλοκές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο Δρ Σπ. Συμεωνίδης καταγγέλλεται για άσχημη συμπεριφορά απέναντι σε παραπληγικούς – «Εν θα σου δώκω λοαρκασμό»! - ΕΓΓΡΑΦΟ

Ο πρόεδρος της ΟΠΑΚ, Δημήτρης Λαμπριανίδης, έκανε την πρώτη του επίσημη καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας τον Ιούλιο του 2016, «ως οργάνωση», ανέφερε στην «Φ», «όλο αυτό το διάστημα λαμβάνουμε παράπονα προφορικά από μέλη μας, αφού παρά τις εκκλήσεις μας προς το Υπουργείο, ο γιατρός συνεχίζει να είναι υπεύθυνος για την αναπλήρωση φαρμάκου σε αντλίες που είναι εγκατεστημένες στο σώμα τετραπληγικών ατόμων».

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή τη κατάσταση από γιατρό που πληρώνεται από το δημόσιο για να μας εξυπηρετεί και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά ούτε συμπεριφέρεται σωστά», συνεχίζει ο κ. Λαμπριανίδης. «Παρακαλούμε όπως απομακρυνθεί από οποιαδήποτε καθήκοντα προς παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα και να διερευνηθεί η ικανότητά του να εκτελεί τα καθήκοντα του στο απαιτούμενο ποιοτικό επίπεδο».

O γιατρός ο οποίος αναφέρεται ο κ. Λαμπριανίδης, είναι ο Δρ. Σπύρος Συμεωνίδης, ενώ θυμίζουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει με έγγραφα το ToThemaOnline.

Καταγγελία από τετραπληγική γυναίκα

Ασθενής που επισκέφθηκε τον εν λόγω ιατρό, κατήγγειλε την περιπέτεια της λέγοντας ότι, όταν πήγαν με τον σύζυγό της στο Γ.Ν.Λ. για επαναγέμιση της αντλίας, έχοντας μαζί της το φάρμακο που προμηθεύεται από το Λονδίνο, αφού δεν υπάρχει στο νοσοκομείο, ήρθε αντιμέτωπη με έναν γιατρό ο οποίος είχε άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους, ενώ τους έβαλε σε ένα άθλιο, βρώμικο δωμάτιο.

Ο γιατρός, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν καταφέρνει να επιτύχει την προσπάθεια, βάζοντας και βγάζοντας την σύριγγα, ψάχνοντας να βρει την εισδοχή της αντλίας, χωρίς αποτέλεσμα. Ο γιατρός, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες, φώναξε άλλο νοσηλευτή στο δωμάτιο και στοιχημάτιζαν αν αυτός θα καταφέρει να βρει την τρύπα, σύμφωνα με την παραπονούμενη.

Τελικά ο νοσηλευτής τα κατάφερε, αλλά η γυναίκα, όταν επέστρεψε στο σπίτι της, είχε αφόρητη σπαστικότητα σε όλο της το σώμα, σημάδι που έδειχνε ότι η αντλία δεν λειτουργούσε σωστά.

«Να σημειώσω ότι φεύγω από το νοσοκομείο χωρίς άλλη επιλογή, μετά από δύο μήνες παραμονής χωρίς διάγνωση. Όταν επισκέφθηκα τον νευροχειρουργικό θάλαμο για επαναγέμιση της αντλίας μου, ήμουν εντελώς καλά», καταλήγει η γυναίκα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top