ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

TΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: «Μαχαίρωνε στοχευμένα στην καρδιά ο Θωμά» - Για φόνο εκ προμελέτης κάνει λόγο η κατηγορούσα αρχή – Έριξε ευθύνη στους νεκρούς ο δικηγόρος του

TΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: «Μαχαίρωνε στοχευμένα στην καρδιά ο Θωμά» - Για φόνο εκ προμελέτης κάνει λόγο η κατηγορούσα αρχή – Έριξε ευθύνη στους νεκρούς ο δικηγόρος του

Για τις 28 Απριλίου επιφύλαξε την απόφαση του, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του τριπλού φονικού της Λεμεσού, που διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους και με κατηγορούμενο για φόνο εκ προμελέτης, τον 31χρονο Χριστάκη Θωμά.

Διαβάστε επίσης: Το πόρισμα της έκθεσης του ψυχιάτρου για τον Θωμά – «Ακέραιη κριτική ικανότητα...» - Η δικαστής ρώτησε πού υπηρέτησε

Η σημερινή (Τετάρτη 22/3) διαδικασία ξεκίνησε με κατάθεση έκθεσης ψυχιάτρου, ο οποίος εξέτασε τον κατηγορούμενο μετά από αίτημα της υπεράσπισης και ο οποίος έκρινε πως ο 31χρονος δεν παρουσιάζει στοιχεία ψυχωσικής διαταραχής, όπως ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις ή παρανοϊκή σκέψη. Αναφέρει ακόμη, μεταξύ άλλων, πως ο κατηγορούμενος έχει ακεραία κριτική ικανότητα και νοημοσύνη μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού.

Ακολούθησαν οι τελικές αγορεύσεις των δυο πλευρών, με την κατηγορούσα αρχή να επικεντρώνεται στην απόδειξη της προμελέτης του εγκλήματος και να απορρίπτει τις αναφορές της υπεράσπισης ότι οι επίδικες πράξεις του 31χρονου ήταν αποτέλεσμα "θόλωσης" του μυαλού, που προκλήθηκε από την πρόκληση που δέχθηκε από τα θύματα.

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, αναφέρθηκε σε μαρτυρίες και στοιχεία που αποδεικνύουν, όπως είπε, πως ο 31χρονος είχε πλήρη έλεγχο του μυαλού του, ήταν σε θέση να διακρίνει το σωστό και το λάθος, ήταν ικανός να σκεφτεί τις ενέργειες του, αλλά και ότι ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή των τριών θυμάτων.

Συγκεκριμένα, προσθέτει, οι ενέργειες που αποκαλύπτουν την ύπαρξη προμελέτης και την απόφαση του να σκοτώσει τους τρεις, φαίνονται από το γεγονός πως άρπαξε μεγάλων διαστάσεων μαχαίρι και πως ισχυρίστηκε ότι απλά ήθελε να τους εκφοβίσει και να τους απομακρύνει,  αλλά τελικά άρχισε να τους καταδιώκει όταν αυτοί απομακρύνθηκαν. Όταν δε, στη διαδρομή κλήθηκε από άλλα πρόσωπα να αφήσει το μαχαίρι, αυτός το έκρυψε στο παντελόνι του, σήκωσε τα χέρια και ισχυρίστηκε πως δεν το κρατούσε. Σημειώνει ακόμη πως σε κάποιο σημείο ο 31χρονος σταμάτησε για μερικά λεπτά και κάνοντας μεταβολή προχώρησε μερικά βήματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο αποφάσισε τελικά να επιστρέψει και να συνεχίσει να ακολουθεί τα θύματα.

"Ο κατηγορούμενος επέδειξε πρωτοφανή βία απέναντι στα θύματα του, τα οποία θανάτωσε όταν βρίσκονταν αβοήθητα στο έδαφος. Μάλιστα το γεγονός ότι σκότωσε τον ένα και αμέσως προχωρούσε να εντοπίσει τον επόμενο για να τον φονεύσει, δείχνει την αποφασιστικότητα του να μην χάσει τους στόχους του. Είχε ήδη προαποφασίσει ότι θα σκότωνε και τα τρία πρόσωπα", συμπλήρωσε η κατηγορούσα αρχή.

Πρόσθεσε ακόμη το γεγονός πως και τα τρία θύματα πλήγηκαν στην περιοχή της καρδίας και ότι ο 31χρονος "δεν κτυπούσε όπου έβρισκε", αλλά στοχευόμενα.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση υποστήριξε πως η κατηγορούσα αρχή "έχει συγχύσει την πρόθεση από την προμελέτη" και υπογράμμισε πως ο κατηγορούμενος δεν αμφισβήτησε ποτέ πως σκότωσε τα θύματα και θα παραδεχόταν ενοχή εάν κατηγορείτο για ανθρωποκτονία και όχι για φόνο εκ προμελέτης.

Ο Θωμά, συνέχισε ο δικηγόρος του, έχασε τον αυτοέλεγχο του, δεν αντιλήφθηκε πως σκότωσε τους τρεις νεαρούς, κι αυτό φαίνεται, όπως είπε, από το γεγονός ότι απάντησε το κινητό του ενός θύματος και είπε στον πατέρα του "να έρθεις να τους συνάξει", ενώ επέστρεψε στην ταβέρνα και συνέχισε να εργάζεται.

Διερωτήθηκε ακόμη, μήπως είναι τα θύματα που έδωσαν την ευκαιρία στον ίδιο να υλοποιήσει την πρόθεση του, με το μεταβούν στην ταβέρνα του πατέρα του και να προκαλούν φασαρία, να βρίζουν και να προκαλούν.

Κάθε άνθρωπος, συνέχισε, μπορεί να βγει εκτός ορίων και ο χρόνος που χρειάζεται για να ηρεμήσει δεν είναι ο ίδιος για τον καθένα, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε την ευχέρεια του χρόνου να ηρεμήσει και να σκεφτεί με καθαρό μυαλό την πράξη του.

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης εξέφρασε τη θέση ότι η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει το συστατικό στοιχείο της προμελέτης, αλλά της ανθρωποκτονία, το οποίο ο κατηγορούμενος δεν απορρίπτει.

Το δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση για την ενοχή ή όχι του κατηγορούμενου στις τρεις κατηγορίες του φόνου εκ προμελέτης, στις 28 Απριλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top