ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Οικολόγων και ΕΔΕΚ για άμεση συνάντηση του ενδιάμεσου – Έτοιμοι όλοι πλην του Λιλλήκα που θα είναι στην Ρωσία

Πρωτοβουλία Οικολόγων και ΕΔΕΚ για άμεση συνάντηση του ενδιάμεσου – Έτοιμοι όλοι πλην του Λιλλήκα που θα είναι στην Ρωσία

Προσεχώς συνάντηση των ηγεσιών του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές του 2018...

Η σχετική επιστολή που απέστειλε αρχές της περασμένης εβδομάδας ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης προς τα τέσσερα υπόλοιπα κόμματα με τα οποία υπάρχει ταύτιση απόψεων, βρήκε ανταπόκριση από τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, μάλιστα, εισηγήθηκε συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη (18/04) ή Τετάρτη (18/04).

Εισήγηση στην οποία ανταποκρίθηκαν όλοι θετικά, πλην του πρόεδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος δηλώνει πως δεν θα βρίσκεται εντός Κύπρου την ερχόμενη εβδομάδα, όμως θα είναι σε θέση για συνάντηση την επόμενη.

Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Λιλλήκας ρωτήθηκε, απάντησε ως ακολούθως: «Δυστυχώς ζητούμε αλλαγή της ημερομηνίας γιατί είναι αδύνατο να παρευρεθώ στις ημερομηνίες που προτείνει η ΕΔΕΚ, καθώς από 17 Απριλίου μέχρι 22 Απριλίου 2017 θα βρίσκομαι στη Μόσχα όπου θα έχω συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους και μετά στη Γιάλτα κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Κυβέρνησης να συμμετάσχω στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας. Ως εκ τούτου και αν οι υπόλοιποι μπορούν θα εισηγούμουν όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί είτε 24 είτε 25 Απριλίου».

Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και της Αλληλεγγύης δεν δείχνουν διατεθειμένες για περαιτέρω αναβολή, ανεξάρτητα με τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν περί ξανοιγμάτων Λιλλήκα προς ΑΚΕΛ.

Πάντως, ο ίδιος ο Λιλλήκας ερωτώμενος από τον κ. Ποταμίτη στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα» είπε ότι η πρόσφατή του παρουσία στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των Καβάζογλου και Μισιαούλη, «κάθε άλλο παρά προσέγγιση προς το ΑΚΕΛ ήταν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top