ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Κύπριος ζει εδώ και οκτώ χρόνια «παρέα» με νεκρά ποντίκια και σκουπίδια – «Σφυρίζουν αδιάφορα» οι αρμόδιοι

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Κύπριος ζει εδώ και οκτώ χρόνια «παρέα» με νεκρά ποντίκια και σκουπίδια – «Σφυρίζουν αδιάφορα» οι αρμόδιοι

Από το 2009, ο κ. Χριστάκης Λυσάνδρου από τη Λύση, διαμένει σε διαμέρισμα σε συνοικισμό στη Λάρνακα.

Αγανακτισμένος με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Πολεοδομίας είναι ο κ. Χριστάκης, αφού το σπίτι που διαμένει δεν ήταν σε κατοικήσιμη κατάσταση όταν του πρότειναν να κατοικήσει εκεί, ήταν σε άθλια κατάσταση. Ενώ παρά τις υποσχέσεις ότι η Πολεοδομία θα επισκεύαζε τον χώρο, δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα.

Ο παραπονούμενος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», έκανε βαψίματα και κάποιες επισκευές που μπορούσε μόνος του, ώστε να καταστεί δυνατόν να κατοικίσει προσωρινά διότι, όπως τον διαβεβαίωναν, είχε πάρει σειρά μεταστέγασης σε ένα καλύτερο σπίτι, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ενώ να σημειωθεί ότι ο συνοικισμός είναι κτισμένος σε τουρκοκυπριακή γη.

Σε επιστολή του στο Υπουργείο, ο κ. Χριστάκης, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο διαμέρισμα που διαμένει. Οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας, αναφέρει, εδώ και χρόνια είναι αφημένοι στο έλεος του θεού, υπάρχουν σκουπίδια και νεκρά ποντίκια, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι, το 2016 σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά από παράνομη αποθήκη που δημιουργήθηκε στην οροφή από την οποία κινδύνεψαν και οι ένοικοι, ενώ άφησε πίσω στάχτες και μουτζούρες σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές στα διαμερίσματα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο παραπονούμενος, όλα αυτά τα χρόνια έκανε εκκλήσεις για να ευπρεπιστεί ο χώρος, που όμως έπεσαν στο κενό, αφού ακόμα και όταν οι αρμόδιοι καλούσαν συνεργεία για να κάνουν εργασίες στην πολυκατοικία, έκαναν μισές δουλειές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κύριοι, δεν έχετε μόνο δικαίωμα επί του ακινήτου, έχετε και υποχρεώσεις. Δεν είναι να στεγάζετε πρόσφυγα που αδυνατεί να στεγαστεί μόνος του και να τον υποχρεώνεται να σας συντηρεί και να καθαρίζει τα ακίνητά σας. Έχω δικαίωμα σε μια πολιτισμένη και ανθρώπινη διαβίωση», αναφέρει ο κ. Χριστάκης στην επιστολή του προς τους αρμόδιους.

*φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top