ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Πτηνολογικός Σύνδεσμος: Στο Όμοδος την Τρίτη του Πάσχα πυροβολούν με κυνηγετικά όλα τα πουλιά – Θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια τέτοια «έθιμα»

Πτηνολογικός Σύνδεσμος: Στο Όμοδος την Τρίτη του Πάσχα πυροβολούν με κυνηγετικά όλα τα πουλιά – Θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια τέτοια «έθιμα»

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος καταδικάζει “έθιμα” που τηρούνται στο Όμοδος, όπου την Τρίτη του Πάσχα "οι κάτοικοι βγαίνουν στα στενά δρομάκια του ορεινού χωριού και πυροβολούν με κυνηγετικά όλα τα πουλιά που πετούν πάνω από τις στέγες, ενώ άλλοι απλά πυροβολούν στον αέρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια".

Θύματα αυτού του “εθίμου” είναι χελιδόνια, ασπροχελίδονα, πετροχελίδονα, τσαγκαρούθκια, καθώς και άλλα πουλιά που αναπαράγονται στο χωριό και, όπως επισημαίνει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, “κανένα από τα είδη που στοχεύονται δεν αποτελεί θηρεύσιμο είδος, ενώ ο νόμος περί κυνηγίου απαγορεύει εξολοκλήρου πυροβολισμούς την άνοιξη και σε κατοικημένες περιοχές”.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις αρχές του χωριού και έχει εγείρει το θέμα με τις αρμόδιες αρχές, καλώντας τους να λάβουν δράση για να σταματήσει αυτή η παράνομη θανάτωση στο όνομα του “εθίμου”.

Επίσης, καλεί τις αρχές του χωριού, την Αστυνομία και την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας “να αναλάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει πάταξη αυτής της παράνομης δραστηριότητας, να σταματήσουν οι παράνομοι πυροβολισμοί εκτός κυνηγετικής περιόδου και κατά την αναπαραγωγική περίοδο των πουλιών, κάτι που αποτελεί έγκλημα κατά της αγρίας ζωής, και εντός κατοικημένης περιοχής, αφού θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια”.

Τέλος, καλεί το κοινό να καταγγέλλει στις αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε περιστατικά παράνομου πυροβολισμού και θανάτωσης πουλιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top